Μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι: Η παραδοσιακή συνταγή της Ανάστασης

Μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι: Η παραδοσιακή συνταγή της Ανάστασης

Ανακαλύψτε τη συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι, ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής γαστρονομίας, αχώριστα συνδεδεμένο με την Ανάσταση και τις πασχαλινές οικογενειακές συγκεντρώσεις. Αυτή η συνταγή έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές, ενώ παρασκευάζεται μόνο μία φορά το χρόνο. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια πιο ελαφριά εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας, που παραμένει γευστική και νόστιμη.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε την απόλυτη συνταγή των ημερών, τον γαστρονομικό σταρ της Ανάστασης: μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι. Αυτή η συνταγή, αν και απαιτητική, μας θυμίζει τις αναμνήσεις από τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, που τις ετοίμαζαν με μεράκι και φροντίδα. Οι περισσότεροι από εμάς την αποφεύγαμε σε νεαρή ηλικία, έως ότου συνειδητοποιήσουμε πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το πιάτο.

Για να δημιουργήσει μια πιο ελαφριά εκδοχή, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να παραλείψει τα έντερα και τα πνευμόνια, γεγονός που φαίνεται ότι ενθουσίασε τους λάτρεις της μαγειρικής.

Τα υλικά

– 700 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι

– 6 φρέσκα κρεμμύδια

– 1 μαρούλι

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 1 ματσάκι άνηθος

– 500 ml ζωμός λαχανικών

– 100 ml λευκό κρασί

– 80 ml ελαιόλαδο

– Χυμό από 2 λεμόνια

– 2 κρόκοι αυγού

– 1 κ.γ. κορν φλάουρ

– Αλάτι

– Πιπέρι

Η διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μοσχαρίσιο συκώτι για να σωταριστεί. Μόλις πάρει χρώμα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το λευκό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, αφήνοντας το να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαρούλι και λίγα χόρτα, και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μαρούλι και να έχει ψηθεί το συκώτι (περίπου 15 με 17 λεπτά). Προσθέτουμε κορν φλάουρ και χυμό λεμονιού για να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play