Ανακαλύψτε μια παραδοσιακή συνταγή για μηλόπιτα που συνδυάζει γεύσεις και αναμνήσεις από τα παιδικά σας χρόνια. Από την παιδική μας ηλικία, πολλές γευστικές αναμνήσεις μας συντροφεύουν, και μια από αυτές είναι η μηλόπιτα, ένα γλυκό που έχει πάντα την τιμητική του στις κουζίνες κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, γνωστός σεφ, αποφάσισε να μας μοιραστεί αυτή την παραδοσιακή συνταγή μέσα από την εκπομπή του MEGA Buongiorno, συνοδευόμενος από τη Φαίη Σκορδά. Η συνταγή που παρουσίασε είναι απλή και γευστική, ένα κέικ μηλόπιτα όπως το φτιάχνανε παλιά οι μαμάδες μας.
Η διαδικασία ετοιμασίας της μηλόπιτας δεν απαιτεί περισσότερο από 15 λεπτά προετοιμασίας, ενώ το ψήσιμο διαρκεί μία ώρα, με την προϋπόθεση να περιμένετε να κρυώσει πριν την σερβίρετε.
Τα υλικά είναι τα εξής:
– 1,5 κιλό μήλα
– 300 γρ ζάχαρη
– 200 γρ βούτυρο
– 4 αυγά
– 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 250 ml γάλα
– 1 κ.σ. κανέλα
– 100 γρ φουντούκια
– Ξύσμα πορτοκαλιού
Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι η χρήση πράσινων μήλων, καθώς η οξύτητα του φρούτου σε συνδυασμό με τη ζάχαρη και την κανέλα δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση.
Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει τα εξής βήματα:
Σε μια φόρμα, τοποθετούμε τα μήλα στη βάση και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, τα φουντούκια και τα μήλα κομμένα σε κυβάκια, το γάλα και το ξύσμα από πορτοκάλι. Μετά το χτύπημα των υλικών, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr