Ανακαλύψτε μια υπέροχη συνταγή για ένα γλυκό κέικ με μέλι, σταφίδες και ρόδι, ιδανικό για τις γιορτές. Μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές και πλέον το mood γίνεται όλο και πιο χριστουγεννιάτικο. Ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, παρουσίασε μια πολύ εύκολη συνταγή για κέικ με μέλι, σταφίδες και ρόδι, η οποία είναι πεντανόστιμη και απλή στην παρασκευή της. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι γιορτές χωρίς γλυκά δεν είναι πραγματικές γιορτές.
Τα υλικά:
– 500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
– 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
– 250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
– 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– 250 ml χυμός πορτοκαλιού
– 150 γρ. μαύρες σταφίδες
– 100 γρ. ρόδι
– 5 αυγά
– αλάτι
Το μυστικό:
Μια ιδέα στο τέλος είναι να βράσουμε λίγο μέλι και χυμό ρόδι για να φτιάξουμε ένα γλάσο για το κέικ.
Η διαδικασία:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό ρόδι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε δυνατά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σταφίδες και το ρόδι. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 180 βαθμούς, ψήνοντας για 45 με 50 λεπτά.