Συνταγή: Κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα για νηστεία

Συνταγή: Κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα για νηστεία

Ανακαλύψτε μια νηστίσιμη συνταγή για κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα, ιδανικό για πρωινό ή πασχαλινό τραπέζι. Μέσα στην περίοδο της νηστείας, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να απολαύσουμε γλυκές γεύσεις. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιούργησε μια ξεχωριστή συνταγή που συνδυάζει το αλεύρι βρώμης με αποξηραμένα φρούτα, ιδανική για το πρωινό μας ή ακόμα και για το πασχαλινό τραπέζι. Πολύ εύκολη και γευστική, αυτή η συνταγή μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Επιπλέον, μας προσφέρει και τη νηστίσιμη εκδοχή, απλά αφαιρώντας τα αυγά, το λάδι και το γάλα, τα οποία αντικαθιστούμε με νερό.

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή, καθώς τα υλικά αναμειγνύονται στο χέρι, χωρίς τη χρήση μίξερ. Συνδυάζουμε τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα φρούτα και στη συνέχεια τα υγρά, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ψήνουμε το κέικ στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό κέικ, έτοιμο να απολαυθεί.

Υλικά:

– 250 γρ. αλεύρι βρώμης

– 200 γρ. μέλι

– 2 αυγά

– 150 γρ. γάλα

– 80 ml ελαιόλαδο

– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

– 2 βανίλιες

– 100 γρ. σταφίδα ξανθιά

– 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα

– 100 γρ. μπανάνα αποξηραμένη

– 1 πρέζα αλάτι

Ανακαλύψτε αυτήν την υγιεινή συνταγή και δώστε νέα πνοή στα γλυκά σας κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play