Συνταγή πέρκας αλά σπετσιώτα που θα σας ενθουσιάσει

Συνταγή πέρκας αλά σπετσιώτα που θα σας ενθουσιάσει

Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή πέρκας αλά σπετσιώτα, ιδανική για όλους τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Υπάρχουν συνταγές που όλοι έχουμε ακούσει, αλλά λίγοι έχουν τολμήσει να τις ετοιμάσουν. Η συνταγή που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Είναι πιο εύκολη από όσο φανταζόμασταν, με λίγα υλικά και χωρίς να απαιτεί πολύ χρόνο. Ο γνωστός σεφ μας μοιράστηκε αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τις Σπέτσες: πέρκα αλά σπετσιώτα.

Δυστυχώς, εκείνη την ημέρα δεν ήταν διαθέσιμη η πέρκα και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να τη διατηρήσει η συνταγή με μυλοκόπι, ένα ψάρι που έχει ωραία γεύση και είναι εξίσου νόστιμο. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, και η διαδικασία απλή και γρήγορη.

### Υλικά

– 4 φέτες πέρκας

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2 πατάτες

– 2 κολοκυθάκια

– 4 ντομάτες

– 80 ml ελαιόλαδο

– 80 ml λευκό κρασί

– 100 γρ τριμμένη φρυγανιά

– 100 γρ μαύρες ελιές σε ροδέλες

– 1 ματσάκι μαϊντανός

– 1 φύλλο δάφνης

– αλάτι

– πιπέρι

### Το μυστικό

Όταν ετοιμάζετε τη σάλτσα, δεν την ανακατεύετε και την ρίχνετε πάνω από το ψάρι όπως είναι ώστε να δημιουργηθούν στρώσεις.

### Διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίξτε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια για να δημιουργήσετε μια στρώση. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να καραμελώσει. Προσθέστε τον μαϊντανό, τις ελιές, τη δάφνη και τέλος τις ντομάτες. Περιμένετε να καραμελώσουν τα υλικά και ρίξτε το μείγμα στο ταψί με το ψάρι. Προσθέστε λίγο φρυγανιά από πάνω για μια τραγανή κρούστα, ρίξτε λίγο λευκό κρασί και τοποθετήστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 έως 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play