Τρεις νηστίσιμες συνταγές που αναδεικνύουν τη Σαρακοστή

Τρεις νηστίσιμες συνταγές που αναδεικνύουν τη Σαρακοστή

Ανακαλύψτε τρεις νηστίσιμες συνταγές που ενδυναμώνουν την εμπειρία της Σαρακοστής με γεύσεις και αρώματα. Το άρθρο αυτό προσφέρει τρεις συναρπαστικές νηστίσιμες συνταγές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο, όπως παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Οι συνταγές συνδυάζουν φρέσκα υλικά με γεύσεις που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της Σαρακοστής.

Απολαυστικό μυδοπίλαφο

Τα υλικά

Για τα αχνιστά μύδια:

1 κιλό μύδια με κέλυφος

3 φρέσκα κρεμμύδια

1 λευκό κρεμμύδι

1 ματσάκι άνηθο

50 ml ούζο

50 ml λευκό κρασί

Για το μυδοπίλαφο:

Τα αχνιστά μύδια

500 γρ. ρύζι καρολίνα

1 λευκό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές κέρατο

2 τριμμένες ντομάτες

1 ματσάκι μάραθο

50 ml ελαιόλαδο

2 λεμόνια (τον χυμό)

1 λίτρο νερό

αλάτι

πιπέρι

Το μυστικό

Το κλειδί είναι να τηγανίσουμε τα μύδια αντί να τα βράσουμε, ώστε να διατηρήσουν τη γεύση τους.

Η διαδικασία

Αρχικά, σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια στο καυτό λάδι για να ανοίξουν. Τα μύδια που δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Αφού ανοίξουν και βγάλουν το ζουμί τους, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον μάραθο και τις πιπεριές. Στη συνέχεια, αφού σοταριστούν, προσθέτουμε λίγο άνηθο, κρασί και ούζο, και αφήνουμε να βράσει για περίπου 4 λεπτά, προσθέτοντας λίγη σάλτσα ντομάτας. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει.

Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης & καλαμαράκια

Τα υλικά

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 συσκευασίες καλαμαράκια

1 λευκό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

60 ml ελαιόλαδο

2 τριμμένες ντομάτες

10 πιπεριές φλωρίνης

1 κ.γ. μέλι

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

100 ml λευκό κρασί

100 ml νερό

1 κ.γ. πελτέ

αλάτι

πιπέρι

Το μυστικό

Η σάλτσα με πιπεριά Φλωρίνης προσφέρει τη γλυκύτητα που ταιριάζει τέλεια με το καλαμάρι.

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και την πιπεριά Φλωρίνης, περασμένη από μπλέντερ. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Αφήνουμε να βράσει και στο τέλος ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι.

Μανιτάρια φρικασέ

Τα υλικά

300 γρ. μανιτάρια λευκά champignon

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

5 φρέσκα κρεμμύδια

1 λευκό κρεμμύδι

2 πράσα

1 μαρούλι

2 τριμμένα καρότα

1 ματσάκι άνηθο

70 ml ελαιόλαδο

100 ml νερό

χυμό από ένα λεμόνι

1 κ.σ. κορν φλάουρ

αλάτι

πιπέρι

Το μυστικό

Στην παραδοσιακή συνταγή φρικασέ, χρησιμοποιείται μαρούλι, ωστόσο, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε να προσθέσει σπανάκι, εκμεταλλευόμενος την εποχή του.

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τον άνηθο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι και τα καρότα και σβήνουμε με λεμόνι. Προσθέτουμε κορν φλάουρ και νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play