Έληξε η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού (vd)

61
Του Αντώνη Τσολναρά
«Δοκιμαστικά» ανοίγει σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού έπειτα από τη συνάντηση μαθητών και καθηγητών εντός του σχολείου για κοινή απόφαση λήξης της κατάληψης.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Κομπανίδη, πρόεδρο του 15μελούς του ΕΠΑΛ, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ζητήσαμε από τους καθηγητές καλύτερη συμπεριφορά απέναντί μας, μετά από συνεννόηση αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κατάληψη και νομίζω πως τα πράγματα θα συνεχιστούν προς το καλύτερο». Σύμφωνα με τον νεαρό μαθητή, σε περίπτωση που δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις των καθηγητών, τότε το σχολείο θα τεθεί σε κατάληψη ξανά, ενώ σύμφωνα με τον Ιωάννη Κομπανίδη, δεν μίλησαν με την καθηγήτρια που εμπλέκεται στο βίντεο με τον μαθητή, ενώ ευχαρίστησε τον περιφερειακό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση για τη διάθεσή του να φτιάξει το κλίμα μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί οι μαθητές του ΕΠΑΛ προχώρησαν στην κατάληψη του Λυκείου, αναρτώντας και ένα σχετικό πανό το οποίο έγραφε «όχι μαθητές στα δικαστήρια», ενώ μετά την τετράωρη συνάντηση του κ. Κόπτση με το συμβούλιο των καθηγητών, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «το κλίμα και των δύο πλευρών έχει αποκατασταθεί» και πως μετά τις συναντήσεις η πρόθεση της καθηγήτριας να κινηθεί νομικά κατά του μαθητή, βρίσκεται στο παρελθόν.

Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις: