Ο ΕΦΕΤ παρέχει χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) έχει δημοσιοποιήσει οδηγίες προς τους καταναλωτές για την αγορά, προμήθεια και συντήρηση των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής, με ιδιαίτερη έμφαση στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η ενημέρωση αυτή αποσκοπεί στην ασφάλεια και την υγιεινή της κατανάλωσης κατά την συγκεκριμένη περίοδο. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και τον χειρισμό τροφίμων.
Αναφορικά με τα κεφαλόποδα, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν ότι τα νωπά είδη δεν έχουν δυσάρεστη οσμή και ότι η επιφάνεια τους είναι υγρή και γυαλιστερή. Επιπλέον, είναι σημαντικό τα κατεψυγμένα κεφαλόποδα να μην παρουσιάζουν αλλοιωμένη χροιά και να καλύπτονται από πάγο. Σχετικά με τα οστρακοειδή, το κέλυφος θα πρέπει να είναι κλειστό και ζωντανό, ενώ η σάρκα πρέπει να είναι καθαρή και άοσμος. Κατά την αγορά τους, είναι σημαντικό να παρατηρούνται ορισμένα κριτήρια για την ασφάλεια των προϊόντων.
Η σωστή επιλογή και η προσεκτική συντήρηση των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή κινδύνων κατά τη διάρκεια των εορτών. Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα είδη που επιλέγουν, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη ποιότητα και την ασφάλεια των γευμάτων τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr