Γ. Πατούλης: Ιδιαίτερα χρήσιμη για την Αυτοδιοίκηση η ευρωπαϊκή εμπειρία του Δ. Αβραμόπουλου

20
Γ. Πατούλης: Ιδιαίτερα χρήσιμη για την Αυτοδιοίκηση, η ευρωπαϊκή εμπειρία του Δ. Αβραμόπουλου
“Η ευρωπαϊκή και αυτοδιοικητική εμπειρία του Δ. Αβραμόπουλου θα είναι «σύμμαχός μας» στην προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής”, επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Πρόσθεσε, δε, ότι από την εμπειρία του κ. Αβραμόπουλου στο μεταναστευτικό, «η Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να αποκομίσει γνώση και οφέλη, ώστε να βοηθήσει αποτελεσματικότερα στο κρίσιμο αυτό ζήτημα».

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, με την παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Πέππα και Βασίλη Κόκκαλη, καθώς και των αντιπεριφερειαρχών Ανατολικής Αττικής, Δυτικού και Νότιου Τομέα, Πειραιώς και Νήσων κ.κ. Θανάση Αυγερινού, Ανδρέα Λεωτσάκου, Δήμητρα Νάνου, Σταυρούλα Αντωνάκου και Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εκλογή του, επισήμανε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης σε πολλούς τομείς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα «αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα της Αττικής».

Ο κ. Πατούλης εξήρε την πολιτική διαδρομή του επιτρόπου και εστίασε στην ευρωπαϊκή και αυτοδιοικητική του εμπειρία, χαρακτηρίζοντας την «ιδιαίτερα χρήσιμη στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων για τους πολίτες».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δεν έχουν αξιοποιηθεί από τη χώρα μας (για τις υποδομές και πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο, την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής μέσα από μία στοχευμένη τουριστική προβολή).

Στο επίκεντρο βρέθηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με αφορμή και το υπό διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι απαιτείται σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που, για τη διαχείριση του, χρειάζονται συνέργειες του κράτους και με τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης. Σχολιάζοντας το ν/σ -από την ενημερωτική συζήτηση στη Βουλή-, ο κοινοτικός επίτροπος σημείωσε ότι είναι «πολύ σημαντικό», κινείται προς τη «σωστή κατεύθυνση», ότι «η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης» και ότι «όλα θα ακολουθήσουν τον δρόμο, όπως ορίζονται και από την Επιτροπή για το μεταναστευτικό».

 

©Πηγή: amna.gr