Καρράς: «Έτοιμοι να υποδεχτούμε επισκέπτες, πολλά τα προβλήματα»

605
Καρράς: «Έτοιμοι να υποδεχτούμε επισκέπτες, πολλά τα προβλήματα»
«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και μας λείπουν οι Θεσσαλονικείς», δήλωσε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Ωστόσο ο κ. Καρράς ανέλυσε μια σειρά από προβλήματα που δεν έχουν λυθεί και που είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.

Κάποιοι θα ανοίξουν αρχές Ιουλίου, κάποιοι αρχές Αυγούστου

«Με τους ιδιοκτήτες με τους οποίους είμαστε συνεχώς σε επαφή, προσανατολίζονται να λειτουργήσουν αρχές Ιουλίου και κάποιοι αρχές Αυγούστου. Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα, π.χ. θα έχει στη Χαλκιδική ξενοδοχείο, υποψήφιο για θύματα κορονοϊού; Και βεβαίως, ποιο ξενοδοχείο θα είναι αυτό, το οποίο θα δεχτεί έναν τέτοιο τίτλο, που θα το στιγματίσει ολόκληρη ζωή; Καλές οι συνεντεύξεις, καλές οι ενημερώσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος μόλις την Παρασκευή εκδόθηκε η ΚΥΑ για την παραχώρηση των αιγιαλών. Ο δήμος την Τρίτη συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το θέμα. «Θα μπορέσουμε εξαιτίας των διαδικασιών οι οποίες είναι χρονοβόρες, ουσιαστικά να μπορέσουν οι άνθρωποι να πάρουν αιγιαλό στα χέρια τους, στην καλύτερη περίπτωση σε ένα μήνα», υπογράμμισε.

Ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες από τη θεομηνία

Αναφερόμενος στην θεομηνία που έπληξε την περιοχή το περσινό καλοκαίρι, ο κ. Καρράς, αποκάλυψε ότι δεν έχει παρει κανείς ούτε σεντ απόζημίωση, τονίζοντας ότι «ακόμα πληρώνουμε τις ζημιές από εκείνη την εποχή».

Ο δήμος πήρε από τα 1 εκατ. ευρώ που δικαιούται μόλις 200.000 ευρώ πριν από λίγες ημέρες, ενώ για τους πληγέντες δεν προχώρησαν οι διαδικασίες.

«Είμαστε θωρακισμένοι στο μέτρο του εφικτού», είπε ο δήμαρχος ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει παρόμοια φαινόμενα, «κάναμε μελέτες για κάθε ρέμα που βγαίνει στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Νέας Προποντίδας. Να κατασκευαστούν κιβωτοειδή, γεφύρια, να κατασκευαστούν όλα αυτά τα πράγματα που χρειάζονται και έχουν προβλεφθεί 23 τεχνικά έργα» Πρόκειται όπως είπε για ένα συνολικό έργο 12,5 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε μέσω της περιφέρειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

“Δεν είμαστε σαν το Μάτι”

«Το έχω θέσει με όλες τις κυβερνήσεις». Έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα προς το υπουργείο περιβάλλοντος, υπάρχει μια παλιά ιστορία 20ετίας για κάποιες πολεοδομικές μελέτες  ειδικά στην περιοχή της Καλλικράτειας οι οποίες έχουν βαλτώσει»

«Δεν είμαστε σαν το Ματι, γιατί το έχουμε δει, υπάρχουν διέξοδοι προς την παραλία υπάρχει παραλιακός δρόμος», σχολίασε ο δήμαρχος και τόνισε ότι είναι σε επαφή με την πυροσβεστική η οποία έχει τοποθετήσει κρουνούς κατά μήκος του δρόμου και οι οποίοι εκλέχθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Λύνεται το θέμα της υδροδότησης

«Έχουμε εντάξει ένα μεγάλο έργο στο Φιλόδημος, προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ που αφορά στη Σωζόπολη.  Εκεί λοιπόν εντάξαμε ένα μεγάλο έργο το οποίο το έχουμε δημοπρατήσει. Είναι να υπογράψουμε σε κανένα μήνα τη σύμβαση, το οποίο προβλέπει 9 καινούργιες 9 καινούργιες γεωτρήσεις  στην περιοχή της Καλλικράτειας, μια μεγάλη κεντρική δεξαμενή στην Καλλικράτεια και από εκεί προς την παραλία φεύγουν δύο αγωγοί ένας προς την Σωζόπολη παραλιακά και ένας παραλιακά προς την Ηράκλεια. Σκοπός αυτού του έργου είναι να υδροδοτηθούν περιοχές οι οποίες δεν υδροδοτούνται από δημοτικό νερό. Σε κανένα μήνα περίπου θα αρχίσει να υλοποιείται αυτό το έργο».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Καρράς στον Flash 99.4:

Δείτε ακόμη:
ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο