Λίζα Σιφ: Ενοχή για απάτη 7 εκατ. δολαρίων η σύμβουλος τέχνης

Λίζα Σιφ: Ενοχή για απάτη 7 εκατ. δολαρίων η σύμβουλος τέχνης

Η Λίζα Σιφ κατηγορείται για απάτη στον τομέα τέχνης, ομολογώντας ενοχή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η Λίζα Σιφ, μια εξέχουσα σύμβουλος τέχνης που κατηγορήθηκε για απάτη από τους πελάτες της – μεταξύ των οποίων πολλές διασημότητες, όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο – για εκατομμύρια δολάρια, ομολόγησε την ενοχή της σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Σιφ βρέθηκε στο επίκεντρο δύο αγωγών πέρυσι, στις οποίες συλλέκτες την κατηγόρησαν ότι τους εξαπάτησε. Διηύθυνε μια επιχείρηση παροχής συμβουλών σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν και υπέβαλε αίτηση πτώχευσης νωρίτερα αυτό το έτος μετά από μήνυση από πρώην πελάτες της, στους οποίους φέρεται να χρωστά σχεδόν 7 εκατ. δολ. Την Πέμπτη, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ομολόγησε την ενοχή της για απάτη, καθώς καρπώθηκε χρήματα από τους πελάτες της με τα οποία υποτίθεται ότι αγόραζε έργα τέχνης.

Η δήλωση ενοχής χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης θα διερευνήσει και θα διώξει σθεναρά όσους εμπλέκονται σε απάτη. Η ίδια είναι αντιμέτωπη με μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή της προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο. Οι αγωγές εναντίον της Σιφ υποβλήθηκαν το 2023, όπου συλλέκτες ισχυρίστηκαν ότι δεν έλαβαν τα έργα τέχνης για τα οποία είχαν πληρώσει και ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικές δαπάνες της.

Πριν από αυτές τις αγωγές, η Σιφ ήταν μια από τους εξέχοντες συμβούλους τέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχοντας πελάτες όπως τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Loading