Μέρκελ: «Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας» στο προσφυγικό

249
Μέρκελ: «Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας» στο προσφυγικό
Την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα για το προσφυγικό, το οποίο προκαλεί τριγμούς στη χώρα μας εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος Γερμανίας υποστήριξε μια νέα έκδοση του συμφώνου της ΕΕ με την Τουρκία για το μεταναστευτικό. Η Μέρκελ, μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ, εξέφρασε την κατανόησή της για το βάρος που φέρει η Τουρκία, ωστόσο, τόνισε ότι «δεν μπορεί να περιμένει κατανόηση εάν προσπαθεί να λύσει τα δικά της προβλήματα στην πλάτη των προσφύγων, οι οποίοι βρίσκονται αδιέξοδο στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε «την πλήρη αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξή μας» προς την κυβέρνηση της Αθήνας. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει μόνη της», τόνισε. Η Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση της Γερμανίας να ηγηθεί μιας «συμμαχίας προθύμων» για την υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων, «προκειμένου να μην αφήσουμε την Ελλάδα να υπερβεί μόνη της» το πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε, δε, «απαράδεκτη» την προσέγγιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επισήμανε ότι η συζήτηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι «πολύ σημαντική» και έχει «προετοιμαστεί καλά» με τηλεφωνικές επικοινωνίες.