Ο Ανδρέας Ξανθός «συνυπογράφει» την επιλογή Τσιόδρα

207
Ο Ανδρέας Ξανθός «συνυπογράφει» την επιλογή Τσιόδρα
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σωτήρη Τσιόδρα ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στο tvxs.gr. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία εξαιρετική επιλογή και παραδέχτηκε ότι τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν στη σωστή κατεύθυνση, ανεξαρτήτως εάν έχει ενστάσεις για τον αριθμό των τεστ που γίνονται.

«Ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε:

«Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση και ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίηση τους. Αν υπάρχουν – και είναι λογικό να υπάρχουν  σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση – επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, είναι καλό να κατατεθούν επίσημα και τεκμηριωμένα για επιστημονικό  διάλογο στην αρμόδια Επιτροπή και όχι να αναπαράγονται άκριτα στη δημόσια συζήτηση από μη ειδικούς. Είναι η ώρα της συστράτευσης και θετικής συμβολής του επιστημονικού κόσμου και όχι η ώρα της αντιπαράθεσης και του διαγκωνισμού για την επιστημονική «αυθεντία» και το ρόλο καθενός».

Δείτε ακόμη: Ο Πάνος Σκουρλέτης μένει σπίτι και… μαγειρεύει (pic)