Ο Θοδωρής Μητράκας νέος πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

767

Νέος πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης εκλέχτηκε ο Θοδωρής Μητράκας.

Η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της Μητροπολιτικής Επιτροπής προέκυψε ύστερα από την αποδοχή από  το σώμα των  μελών   της  Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, σε σημερινή ειδική συνεδρίαση, της παραίτησης του Κώστα Πάλλα από τη θέση του προέδρου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Politik.gr o κ. Πάλλας υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Μητράκας

Ο νεο-εκλεγείς  Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Μητράκας γεννήθηκε το 1976 και η καταγωγή του είναι κατά το ήμισυ Σαρακατσάνος και κατά το έτερο ήμισυ είναι από την Θράκη. Φοίτησε στο Τμήμα Χημείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Α.Π.Θ. και έχει υπάρξει αθλητής καλαθοσφαίρισης και ΤaeΚwonDo. Η επαγγελματική του διαδρομή ήταν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, ως διευθυντικό στέλεχος, εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ηγεσία, την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα.

Έχει συμμετάσχει, ως ενεργό Μέλος, στο Δ.Σ. Φοιτητών του Τμήματος Χημείας Α.Π.Θ., έχει υπάρξει Μέλος της Συγκλήτου του Α.Π.Θ., Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης ΤaeKwonDo Βορείου Ελλάδος ( ΕΤΑΒΕ ), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TaeKwonDo (ΕΛΟΤ), όπως και ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Θρακών φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Έχει διατελέσει Γραμματέας Οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας Βορείου Ελλάδος και αυτή τη στιγμή κατέχει την θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα έχει εκτελέσει ανάλογα καθήκοντα και στο παρελθόν καθώς είναι η δεύτερη θητεία του στην θέση του Προέδρου Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας.

Έχει συνεργαστεί με τον  Απόστολο Τζιτζικώστα τόσο σε πολιτικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Φεβρουάριο του 2018, όρισε τον Θεόδωρο Μητράκα σύμβουλό του, για θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του, με εργαλείο τις εμπειρίες του από τον ιδιωτικό τομέα και από την λειτουργεία των Ευρωπαϊκών αγορών και κοινωνιών και η συνεργασία συνεχίστηκε με τον Θεόδωρο Μητράκα  Υποψήφιο στις Περιφερειακές Εκλογές τον Μάϊο του 2019.

Από σήμερα λοιπόν, εκτός από εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, για θέματα Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, θα βρίσκεται και στο τιμόνι της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.