Ανησυχίες για τον υδράργυρο στις κονσέρβες τόνου – Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Ανησυχίες για τον υδράργυρο στις κονσέρβες τόνου – Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Ανακαλύψτε πώς η ανησυχία για τον υδράργυρο στις κονσέρβες τόνου επηρεάζει τους καταναλωτές και την αγορά τυποποιημένων ψαρικών. Αιφνιδίως, συναγερμός σήμανε στην Ευρώπη σχετικά με τις κονσέρβες τόνου που εμπεριείχαν υδράργυρο μετά από καταγγελία των μη κυβερνητικών οργανώσεων Bloom και Foodwatch. Σε τυχαία δειγματοληψία που έγινε σε 148 κονσέρβες τόνου σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες διαπιστώθηκε ότι είχαν μολυνθεί με υδράργυρο, με τις ΜΚΟ να ζητούν να μειωθούν τα ευρωπαϊκά όρια.

Παρά το σάλο που δημιουργήθηκε, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η εγχώρια κατανάλωση όσον αφορά τα προϊόντα τόνου δεν έχει επηρεαστεί, ωστόσο τονίζουν ότι ακόμη είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) τόνισε ότι όλα τα δείγματα που ελήφθησαν σε κονσερβοποιημένα αλιεύματα κρίθηκαν συμμορφούμενα σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές. Μέχρι σήμερα, όλοι οι έλεγχοι για ανίχνευση βαρέων μετάλλων βγήκαν αρνητικοί, με μηδενικά ποσοστά.

Η ανησυχία του κόσμου παραμένει έντονη, καθώς πολλοί καταναλωτές ρωτούν σχετικά με τις συνέπειες της κατανάλωσης τόνου που ενδέχεται να έχει μολυνθεί. Ο Δημήτρης Συνοδινός, εμπορικός διευθυντής της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, δήλωσε ότι η εταιρεία προγραμματίζει περισσότερους ελέγχους για τα αλιεύματα και θα διασφαλίσει την πλήρη διαφάνεια σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων της. Η ανησυχία για το θέμα παραμένει στο επίκεντρο, ενώ έχουμε αποτελέσματα που αποδεικνύουν την ασφάλεια κατανάλωσης των θαλάσσιων ειδών.

Loading

Play