Πέτσας για πρόταση ΣΥΡΙΖΑ: «Τρέχα, γύρευε»

350
LIVE: Ενημέρωση για σχολεία απο Πέτσα - Κεραμεως
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε λόγο για μη σοβαρή πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι «μπερδεύεται ξανά με τους λογαριασμούς».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Πέτσας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση.

Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς.

Γιατί, για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά «ξεχνούν» να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάιο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε.

Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Δείτε ΕΔΩ τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.