IN TIME

Δημοψηφισματικού χαρακτήρα οι ευρωεκλογές

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και δεν το κρύβει!

propoli

Για αυτό και στη χθεσινή συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης στις 26 Μαΐου θα στείλει πολιτικά μηνύματα τα οποία θα έχουν ως αποδέκτες τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξ ου και η αναφορά του σε μια «καθαρή νίκη» της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές η οποία θα αποτελέσει μεγάλη αποδοκιμασία για το κυβερνών κόμμα και ψήφος επιδοκιμασίας για την αξιωματική αντιπολίτευση. «Είναι πολύ σημαντικές οι εκλογές. Η κλεψύδρα για τον κύριο Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, θέτοντας παράλληλα το διακύβευμα των ευρωεκλογών και ζητώντας από το εκλογικό σώμα να μην ψηφίσει… χαλαρά.

Fake news τα περί κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων

Από εκεί και πέρα άπαντες στη Νέα Δημοκρατία διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να «κόψει» ως αυριανός πρωθυπουργός το δώρο των Χριστουγέννων. Στενοί του συνεργάτες κατηγόρησαν τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου για «χυδαία προπαγάνδα», σημειώνοντας με νόημα πως τα fake news είναι «κεντρική γραμμή της κυβέρνησης». Θέση για το θέμα που προέκυψε από το… πουθενά πήρε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αντώνη Σρόϊτερ στον Alpha. «Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων. Είπα ότι είμαι απέναντι στην επιδοματική λογική, να έχουμε νέους εξαρτημένους από επιδόματα και χριστουγεννιάτικα δωράκια και αναφερόμουν στο κοινωνικό μέρισμα και είπα πως τα επιδόματα έχουν την αξία τους. Δεν θα πω όχι σε κάποιον που είχε ανάγκη, αλλά πολιτική με επιδόματα δεν μπορούμε να κάνουμε. Η μονταζιέρα εκπορεύεται από το Μαξίμου» διευκρίνισε.

Αναζητούν 40.000 εκλογικούς αντιπροσώπους

Στο μεταξύ η Πειραιώς αναζητά 40.000 «αφοσιωμένους» Νεοδημοκράτες προκειμένου να τους ορίσει ως εκλογικούς αντιπροσώπους την ημέρα των εκλογών. Εφόσον μάλιστα υπάρχει και ένας αναπληρωματικός, δεν αποκλείεται αυτός ο αριθμός να είναι διπλάσιος. Από τη γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος εξηγούν πως μπορεί ο παραπάνω αριθμός να φαντάζει μεγάλος, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια κάλπη σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση χωρίς “γαλάζιο” εκλογικό αντιπρόσωπο  από πάνω της.

Ήδη υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του κόμματος για την εξεύρεση των εθελοντών, ενώ εξίσου μεγάλη είναι και η κινητοποίηση όλου του «γαλάζιου» μηχανισμού για την ώρα της τελικής καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Loading