Οικολόγοι Πράσινοι: «Η Πρωτομαγιά ημέρα για αγώνες και αλλαγή μοντέλου ζωής»

Το δικό τους μήνυμα για την Πρωτομαγιά έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τονίζοντας πως αποτελεί «ημέρα τιμής και δέσμευσης για αγώνες και αλλαγή μοντέλου ζωής».

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Πρωτομαγιά:

«132 χρόνια από το Σικάγο, 50 χρόνια από τον Μάη του ’68.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τιμούν τους ανθρώπους της δουλειάς, και ιδιαίτερα τους νέους, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν  για κοινωνική πρόοδο,  ελευθερία και ειρήνη.

Η  Πρωτομαγιά σύμβολο με μήνυμα πάντα επίκαιρο.

Όσο ο πλανήτης μας αυξάνει σε κατοίκους και υπερθερμαίνεται, οι τεχνολογίες αυτοματισμών αναπτύσσονται και  εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι, οι πιέσεις στους εργαζόμενους που  παράγουν σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία θα γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

Γι’ αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύονται σήμερα:

-Να συνεχίσουν να είναι παρόντες στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα που διεκδικούν  τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη χώρα μας, την Ευρώπη και παγκοσμίως.

-Να απαιτούν πρόσβαση  και προστασία της απασχόλησης, των ατομικών δικαιωμάτων και της συλλογικής διαπραγμάτευσης για ΟΛΕΣ και ΌΛΟΥΣ  ισότιμα:  ανεξάρτητα από φύλο,  ηλικία, καταγωγή.

-Να προωθούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την αύξηση του κατώτατου μισθού με στόχο τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης κάθε πολίτη.

-Να προτείνουν και να διεκδικούν ένα  διαφορετικό μοντέλο ζωής, παραγωγής και κατανάλωσης με βασική αρχή το σεβασμό του ανθρώπου και όλων των μορφών ζωής. Μέσα από τη μείωση της κατανάλωσης και την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών,  τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την  έμφαση σε τοπική παραγωγή φιλική στο περιβάλλον,  τις συνεργατικές και  αλληλέγγυες μορφές παραγωγής και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών.

Η εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων».