Αυστραλία: Εξετάζει το ενδεχόμενο διπλωματικού μποϊκοτάζ

Αυστραλοί πολιτικοί προτρέπουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μποϊκοτάρει την εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο

 Η Αυστραλία εξετάζει το ενδεχόμενο να μην στείλει κυβερνητικούς αξιωματούχους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το επόμενο έτος, μετά από εκκλήσεις βουλευτών για επίσημο διπλωματικό μποϊκοτάζ, ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Sydney Morning Herald».

 Αυστραλοί πολιτικοί του κυβερνώντος συνασπισμού μεταξύ του Φιλελεύθερου και Εθνικού Κόμματος αλλά και του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος προτρέπουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μποϊκοτάρει την εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, ανέφερε η εφημερίδα.

 «Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την εκπροσώπηση (της Αυστραλίας) στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Αθλητισμού Ρίτσαρντ Κόλμπεκ σε απάντηση μέσω email.

 Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην πολιτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν σε ενημέρωση την Πέμπτη. «Οι προσπάθειες για μποϊκοτάζ δεν θα πετύχουν», πρόσθεσε.

 Στο πλαίσιο των ανησυχιών των ΗΠΑ για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης εξετάζουν το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ, συνεπάγεται η μη-αποστολή αντιπροσωπείας αξιωματούχων, με τους αθλητές να έχουν άδεια συμμετοχής.

Δείτε επίσης: Αφρική: Αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο για Μουντιάλ διετίας

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ