Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτή δεν είναι Ευρωλίγκα αλλά τσιρκολίγκα»

Άκρως αιχμηρή η δήλωση που έκανε πριν λίγο ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας ότι η διοργάνωση δεν θα πρέπει να ονομάζεται Ευρωλίγκα, αλλά τσιρκολίγκα».

Σε αυτήν εξαπολύει προσωπική επίθεση στον Τζόρντι Μπερτομέου αποκαλώντας τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκα «άχρηστο» και καταγγέλλει ότι ο νικητής δεν κρίνεται εντός των γραμμών του γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συγχαρητήρια στην Ρεάλ για την νίκη της σήμερα.

Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί και καταλαβαίνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η διοργάνωση δεν κρίνεται εντός γηπέδου. Όποιος ακόμα και μετά το σημερινό δεν το βλέπει ή βλάκας είναι ή στημένος.

Ο αποτυχημένος Ισπανός υπάλληλος με τα γυαλάκια έχει κάνει την διοργάνωση τσιφλίκι του.

Εκτός του ότι επί χρόνια φωνάζουμε διότι κανείς δεν μας λέει που πάνε τα λεφτά των χορηγών, της χρήσης εικόνας των σημάτων και των αθλητών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και το γιατί μετά από τόσα χρόνια τα έσοδα των ομάδων από την… εκπληκτική του διαχείριση είναι πενιχρά, τώρα πια, την τελευταία διετία έχουμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες πρωταγωνιστή κάποιον άγνωστο διαιτητή.

Οι αθλητές και οι προσπάθειές τους είναι πια σε δεύτερη μοίρα. Εκεί κατάντησες το μπάσκετ άχρηστε.

Όπως έχω προαναγγείλει ανεξαρτήτως τελικής έκβασης των προσπαθειών μας εντός αγωνιστικού χώρου, εάν δεν αλλάξουν άμεσα και ριζικά πρόσωπα και καταστάσεις εμείς στο τέλος της σεζόν αποχωρούμε από αυτό που πλέον θα έπρεπε να ονομάζεται τσιρκολίγκα».