Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη στη Ρίγα με τον Κινέζο ομόλογό του, Luo Shugang

21
Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη στη Ρίγα  με τον Κινέζο ομόλογό του, Luo Shugang
Στη Ρίγα της Λετονίας βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συμμετέχοντας στις εργασίες του Forum για τον τουρισμό της Πρωτοβουλίας των 17+1 χωρών της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των 17+1 υπουργών,  ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τη στρατηγική της χώρας μας για την επόμενη δεκαετία η οποία θα εστιάσει στη στροφή του ελληνικού τουρισμού σε ένα βιώσιμο μοντέλο προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών, των τουριστών συμπεριλαμβανομένων. Παράλληλα στην  συνάντηση έγινε παρουσίαση της Ελλάδας από την κυρία Παναγιώτα Διονυσοπούλου Γενική Διευθύντρια τουριστικής πολιτικής, με αφορμή τη φιλοξενία από τη χώρα μας του 6ο Forum της Πρωτοβουλίας.

Μετά το πέρας των εργασιών του Forum, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Luo Shugang η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας για τη διευκόλυνση των Κινέζων τουριστών σε πρακτικά θέματα και για την υπογραφή τριετούς προγράμματος δράσης για την περίοδο 2020-2022. Απώτερος στόχος αυτών των πρωτοβουλιών είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα στην Ελλάδα και η πιο στενή συνεργασία στον τομέα της αξιοποίησης των δεδομένων. Ο υπουργός Τουρισμού έθεσε το θέμα αποφυγής της διπλής φορολογίας του γραφείου του ΕΟΤ στην Κινα, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τον ομόλογό του.

 

©Πηγή: amna.gr