ΣΥΡΙΖΑ: «Σχέδιο Μάρσαλ» 30 δισ. ευρώ

703
Ο Τσίπρας σηκώνει το γάντι και ζητά εκλογές!
Ο Τσίπρας σηκώνει το γάντι και ζητά εκλογές!

Το «σχέδιο Μάρσαλ» του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 30 δισ. ευρώ ή 15% του ΑΕΠ, για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα στις 14.00 ο Αλέξης Τσίπρας με τίτλο «Μένουμε Όρθιοι: Συνεχίζουμε μετά την πανδημία. Μην μαζεύουμε πάλι συντρίμμια. Για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία».

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στο πλευρό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης θα παρέμβουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και η Έφη Αχτσιόγλου.

Τα απαραίτητα χρήματα μπορούν να βρεθούν, σύμφωνα με κομματικές πηγές, από το χρηματοδοτικό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, την αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού κι από χρηματοδότηση της ΕΚΤ για την ενίσχυση όλων των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Ευνοούνται λίγοι μεγάλοι όμιλοι»

Σύμμαχος είναι και η άρση επίτευξης του στόχου για υπερπλεόνασμα 3,5%, η χαλάρωση του στενού κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς και η σοβαρή εικασία πως στο Eurogroup της Τρίτης θα ληφθούν στιβαρές αποφάσεις, ακόμα και για την έκδοση ευρωομόλογου από τον ΕΜΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως στην κυβέρνηση επιδιώκουν στην ουσία το κλείσιμο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να ευνοηθούν λίγοι μεγάλοι όμιλοι φιλικώς διακείμενοι προς τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.