ΣΥΡΙΖΑ:Οι δύο λόγοι που βλέπουν τις εκλογές να πλησιάζουν

609
Οι δύο κόσμοι του ψηφιακού ΣΥΡΙΖΑ
Οι δύο κόσμοι του ψηφιακού ΣΥΡΙΖΑ
Μολονότι ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν πως το στήσιμο καλπών εξακολουθεί να βρίσκεται στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Προκειμένου, μάλιστα, να στηρίξουν το επιχείρημά τους στην Κουμουνδούρου φέρνουν στη συζήτηση δύο νέα επιχειρήματα.

Το πρώτο σχετίζεται με την επιμονή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις το αργότερο τον Ιούλιο, εξέλιξη που απελευθερώνει τον πρωθυπουργό να πράξει ό,τι επιθυμεί το Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο αφορά το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο στην ουσία αποτελεί μετονομασία του «Φιλόδημος» της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται πως αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να μοιράσει χρήματα προεκλογικώς στους δήμους και στις περιφέρειες που έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες πρόσκεινται στη ΝΔ.

Ο εκλογικός ορίζοντας αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κατά τη σημερινή (Παρασκευή) συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, πέρα βεβαίως από τα υγειονομικά και οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνται από τον κορονοΐό, αλλά και κάποιες πρώτες σκέψεις για τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο.

Αυξάνει τόνους

Διαπιστώνεται, πάντως, μια αύξηση στους αντιπολιτευτικούς τόνους του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 δεν κράτησε αποστάσεις από το διαδικτυακό «Θα Λογαριαστούμε Μετά», παρά μόνο από ακραίες τοποθετήσεις, όπως αυτή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «μία σου και μία μου» ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παρόμοιου ακραίου ύφους τοποθέτηση του πολιτευτή της ΝΔ Γρηγόρη Ψαριανού.