Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Μ. Βρετανία – Ποδοσφαιριστής κατηγορήθηκε για ρατσισμό

85
Ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, Ντελε Άλι αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη καθώς αντιμετώπισε κατηγορίες για χλευασμό εναντίον ενός άνδρα από την Κίνα, τον οποίο και τράβηξε σε ένα “ρατσιστικό” βίντεο σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής κατέγραψε ένα βίντεο στο Snapchat λίγο πριν πετάξει από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Άλι φαίνεται να φοράει μαύρη μάσκα προσώπου και ταυτόχρονα ζουμάρει πάνω σε έναν άνθρωπο που κατάγεται από την Κίνα ο οποίος δεν γνωρίζει ότι τον τραβά.

Ως λεζάντα ο Άλι γράφει “Κορώνα τιιιιιιι; Παρακαλώ ακούστε τον δυνατά” την ώρα που στο βάθος ακούγεται κάποιος  να μιλά κινέζικα.

Αμέσως μετά το σκηνικό αλλάζει και ο ποδοσφαιριστής εστιάζει σε ένα αντισηπτικό και γράφει…”αυτό πρέπει να είναι ταχύτερο του ιού για να με πιάσει”.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Άλι που εισπράττει 100.000 λίρες την εβδομάδα από την Τότεναμ κατηγορήθηκε για ρατσισμό, κατέβασε την ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη: “Λυπάμαι που δημοσίευσα αυτό το βίντεο. Το αφαίρεσα αμέσως όταν συνειδητοποίησα ότι μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων” τόνισε.

“Αυτό δεν ήταν μέσα στις προθέσεις μου. Και εκφράζω την ειλικρινή μου συγγνώμη για όποιον νιώθει ότι τον προσέβαλα”.

Στο μεταξύ ένα τέταρτο κρούσμα Κορωνοϊού εντοπίστηκε σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο: