Με τη φράση «Κυρίες μου, είμαστε το 52% του παγκόσμιου πληθυσμού… Γεννάμε το υπόλοιπο 48%. Αυτό το 48% το κρατάμε στα χέρια μας, στην αγκαλιά μας», η πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Οικογένειας, Δρ. Ντισί Νοέλι Γουέμπερ Κούστρα, απευθύνθηκε στις γυναίκες που συμμετείχαν στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία των Πολιτών – Εθελοντισμός, Νεολαία, Ψυχική Υγεία και Κοινωνικές Συνέργειες», η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ στο πλαίσιο του Connected We Stand Festival 2024.
Η Δρ. Γουέμπερ Κούστρα τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τη φράση «ισότητα φύλου» και σημείωσε: «Θέλουμε ισότητα εκεί που γίνονται οι νόμοι, στα κοινοβούλια. Δυστυχώς όμως οι γυναίκες δεν ψηφίζουν γυναίκες». Επιπλέον, υπογράμμισε τη δύναμη που έχουν οι γυναίκες στα χέρια τους, καλώντας τις να κατανοήσουν την αξία της φωνής τους: «Πρέπει να το καταλάβετε και να αρχίσετε να μιλάτε γι’ αυτό».
Η Δρ. Γουέμπερ Κούστρα αναφέρθηκε επίσης στο ότι η έννοια της δικαιοσύνης (equity) είναι πιο ουσιαστική από την ισότητα (equality) και εξήγησε ότι η δικαιοσύνη σημαίνει την επίτευξη δίκαιης μεταχείρισης, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές και τις ανάγκες των ανθρώπων. Κάλεσε τις γυναίκες να γίνουν η αλλαγή και να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην επόμενη γενιά, προσθέτοντας ότι «ίσως οι επόμενες γενιές το δουν και καταλάβουν».
Η πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Οικογένειας αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού, ο οποίος υπό την ομπρέλα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στοχεύει στην εκπροσώπηση των οικογενειών παγκοσμίως, υπερασπίζοντας τα συμφέροντά τους και συνεργαζόμενος με αυτές σε ζητήματα πολιτικής.
Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τη σύνοδο αυτή ως «τη σύνοδο για το μέλλον» και κάλεσε τις κυβερνήσεις να αναπτύξουν πολιτικές υποστήριξης για τις οικογένειες. Παρουσίασε τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, που περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας, την προαγωγή της υγείας, την πρόσβαση σε καθαρό νερό και την ισότητα των φύλων.