Επίθεση με βιτριόλι: Τρίωρο χειρουργείο για την 34χρονη

1380
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σε νέο χειρουργείο οδηγήθηκε σήμερα η 34χρονη η οποία είχε πέσει θύμα επίθεσης με βιτριόλι.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα (Δείτε ΕΔΩ) η 34χρονη οδηγήθηκε και σήμερα στο χειρουργείο καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να σώσουν το αριστερό της μάτι.

Οι γιατροί της 34χρονης σήμερα πραγματοποίησαν ακόμη ένα χειρουργείο το οποίο κράτησε τρεις ώρες ώστε να αφαιρεθεί το καμένο δέρμα της 34χρονης και να μπει τεχνιτό.

Αυτό γίνεται προκειμένου το δέρμα της να αρχίσει να αναπλάθεται, ενώ όταν είναι όλα καλά, θα μπει το δικό της δέρμα.

Η πλαστική χειρουργός του Θριάσιου τόνισε: «Αφαιρέσαμε ένα μεγάλο μέρος του δέρματος του προσώπου της, δηλαδή το καμένο δέρμα μέχρι τους υγιείς ιστούς. Στη συνέχεια καλύψαμε το κενό αυτό, το έλλειμμα δηλαδή αυτό, με τεχνητό δέρμα, το οποίο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούμε εμείς πολύ συχνά στο έγκαυμα. Το υλικό αυτό δημιουργεί δυο στιβάδες, όπως λέγεται, και καλύπτει-προστατεύει και συγχρόνως δημιουργεί και ένα πολύ καλό υπόβαθρο, για να μπορέσει να μπει μετά το δέρμα του ασθενούς».

Από την άλλη οι γιατροί της ασθενούς τόνισαν: «Έχουμε αντιμερωπίσει πολλές φορές περιπτώσεις ανθρώπων με εγκαύματα στο πρόσωπο. Έτσι, η ομάδα των ψυχολόγων και ψυχιάτρων θα ασχοληθεί αρκετά μαζί της. Εμείς ήδη προσπαθούμε σιγά σιγά να μεταδώσουμε ότι αυτά τα εγκαύματα αφήνουν σημάδια, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτή την κοπέλα».

Δείτε επίση:

Επίθεση με βιτριόλι: Ξανά στο χειρουργείο η 34χρονη