ΥΠΕΞ: Καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος

613
ΥΠΕΞ: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος
Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει πως καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος και κάνει λόγο για διασπορά fake news, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Ακόμη, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε απαντήσει στις κατηγορίες των Τομεαρχών Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου και Θοδωρή Δρίτσα περί ανεπαρκούς διαχείρισης στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει προβεί τόσο σε ρηματική διακοίνωση προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, όσο και σε ρηματική διακοίνωση του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, υποστηρίζοντας πως τα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα, ερωτώμενος αν οι Κατρούγκαλος και Δρίτσας «συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών sites».

Κοτζιάς: Η κυβέρνηση προωθεί την θεωρία της ολίγον εγκύου

Ο κ. Κοτζιάς σε ανάρτησή του στο Facebook, κατηγορεί τους υπεύθυνους σε κυβερνητικές θέσεις ως «ενδοτικούς, άσχετους και επικίνδυνους. Κατέλαβαν Τούρκοι 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους. Εγκατεστήσαν σημαία τους. Η κυβέρνηση μιλά υποτιμητικά για ελληνική γη. Προωθεί τη θεωρία της «ολίγον εγκύου» σε θέματα κυριαρχίας και εδαφική ακεραιότητας. Χρειάζεται πανστρατιά. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή Ελλάδας».

Δείτε ακόμη: “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – Ν. Δένδια για τον Έβρο