Άνοδος 0,63% εν μέσω αποφάσεων

Γύρισε στα κέρδη στο άνοιγμα η αγορά και αυτό είναι ίσως θετικό για τη συνέχεια, παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για τα κόκκινα δάνεια. Η αγορά μάλλον έχει διαλέξει τι θα αποφασιστεί.

propoli

Η οδός Αθηνών ξεκίνησε με πτώση αρχικά, ωστόσο το ενδιαφέρον για επιλεγμένους τίτλους σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση μπορεί να διατηρήσει την αγορά στις 650 μονάδες. Το μέγα θέμα που συνεχίζει να απασχολεί την αγορά είναι ποια πρόταση θα αποσταλεί για το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας και περαιτέρω ποια λύση θα επιλεγεί για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Παρά την εμμονή της κυβέρνησης, οι επενδυτές φαίνεται ότι ήδη έχουν ποντάρει σε μια θετική λύση.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς μια πλευρά της κυβέρνησης συνεχίζει να θέτει τον πήχυ ψηλά. Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, εκεί φαίνεται να επικρατεί μια διπλή λύση με το σχέδιο του ΤΧΣ και προαιρετικά την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όμως, όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, το τελευταίο διάστημα αυτό που κινεί την αγορά –ως ένα βαθμό– είναι μια πιθανή προκήρυξη εκλογών για τα τέλη Μαΐου. Αργά ή γρήγορα θα ληφθούν οι αποφάσεις και αυτό θα αρχίσει να αποτιμάται στις τιμές των μετοχών, αν δεν έχει αρχίσει ήδη.

Σήμερα, στο τέλος της ημέρας, αναμένεται και η χειμερινή αναθεώρηση του Δείκτη MSCI και μέχρι τώρα εκτιμάται ότι οι κινεζικές μετοχές θα κερδίσουν μεγαλύτερη στάθμιση. Πάντως, οι προβλέψεις για τον ελληνικό Δείκτη είναι παρακινδυνευμένες.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 653,45 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,63%.

Κέρδη 2,90% για την Τράπεζα Πειραιώς, στα 0,7095 ευρώ.

Με άνοδο 2,44% για την Εθνική Τράπεζα, στα 1,095 ευρώ.

Άνοδος 0,83% για τη Eurobank, στα 0,549 ευρώ.

Άνοδος 1,73% για την Alpha bank στα 0,94 ευρώ.

Με άνοδο 0,38% η μετοχή της ΔΕΗ, στα 1,32 ευρώ.

Οριακή η πτώση στον ΟΠΑΠ, στα 8,575 ευρώ.

Οριακή η άνοδος σε ΟΤΕ, στα 10,59 ευρώ.

Άνοδος 2,25% για Ελλάκτωρ, στα 1,454 ευρώ.

Άνοδος 2,02% για τη Βιοχάλκο, στα 2,98 ευρώ. Μετοχή η οποία προηγείται παραδοσιακά της αγοράς.

Κέρδη 1,08% στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με την Ιντρακόμ να οδηγεί την άνοδο με κέρδη 3,01%.

Άνοδος 1,93% για την Ιντραλότ, στα 0,58 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Loading