Αγοράζουν και χωρίζουν τα… κομμάτια της Forthnet

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στη Forthnet για την πώληση της εταιρείας και τις επόμενες μέρες οι πρόεδροι και CEO των εταιρειών που έχουν μπει στη διαδικασία εξαγοράς της, θα συναντηθούν για να… μοιράσουν την πίτα! Υπερβολικό; Διόλου.

propoli

Ορίστηκε λοιπόν για τις 19 Οκτωβρίου η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τη σύμπραξη των Vodafone και Wind, αλλά και του ANT1, για την εξαγορά της Forthnet.

Και μέχρι τότε ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού και οι CEO των Vodafone Ελλάδος και Wind, Χάρης Μπρουμίδης και Νάσος Ζαρκαλής αντίστοιχα, θα συναντηθούν «μετρήσουν» τα δεδομένα προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την προσφορά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πιάτσα η πολύμηνη διαδικασία βαδίζει στο τέλος της, αλλά εξαρτάται και από το ύψος του «κουρέματος» που είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν οι τράπεζες στα δάνεια της Forthnet (περί τα 257,5 εκατ. ευρώ).
Λέγεται λοιπόν ότι η επικείμενη συνάντηση Κυριακού, Μπρουμίδη και Ζαρκαλή θα έχει στόχο να συντονίσουν τις ενέργειες τους, με πρώτο και κύριο σκοπό να πετύχουν κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων και δεύτερο να διερευνήσουν πιθανά μοντέλα συνεργασίας στην μετά-εξαγορά εποχή.

Ένα πιθανό σενάριο θα ήταν η συνεργασία των δύο ενδιαφερόμενων αγοραστών, όπου οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες θα εξαγοράσουν τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και το δίκτυο, ενώ ο ΑΝΤ1 τη Nova!

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί κάποιος τρόπος συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε Vodafone TV και Wind Vision να συνεχίσουν να μεταδίδουν το περιεχόμενο της Nova, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο.

Για να δούμε…

Πηγή: dailymedia.gr

Loading