Αυστραλία: Αυξάνεται ο πληθυσμός των κουόκα – Είχαν μειωθεί κατά 90%

Θετικά είναι τα νέα που αφορούν τον πληθυσμό του κουόκα, ενός σπάνιου μαρσιποφόρου που ζει στην Αυστραλία και αντιμετώπιζε τον κίνδυνο του αφανισμού, έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο φυσικό οικοσύστημά του το οποίο και κατέστρεψε το 2015.

propoli

Υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός των εν λόγω ζώων μειώθηκε δραματικά έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή όπου ζουν τα περισσότερα, ονόματι Νόρθκλιφ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση νότια του Περθ. Η μείωση αυτή άγγιξε μάλιστα το πρωτοφανές ποσοστό του 90% καθώς από τα περίπου 500 κουόκα, έζησαν μόλις τα 39.

Από την πλευρά της, σε ενημέρωση που είχε σχετικά με αυτό το θέμα προς τους δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης της περιοχής, η διευθύντρια του Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Φύσης της Αυστραλίας Μέριλ Χάλει , είχε εξαιρετικά νέα να μεταφέρει καθώς, μετά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τον πρώτο χρόνο μετά τις πυρκαγιές, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 300 ζωάκια αυτού του είδους ζουν στις βορειοδυτικές περιοχές της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την Χάλει, στην προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού τους συνέβαλε το γεγονός πως οι αρμόδιες αρχές απομάκρυναν τις αλεπούδες από την περιοχή, οι οποίες αποτελούν και τον νούμερο ένα εχθρό τους.

Σημειώνεται ότι οι τουρίστες που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο στο νησί Ρότνεστ, όπου ζουν τα γλυκύτατα αυτά πλάσματα συνηθίζουν να ταΐζουν με τα χέρια τους τα κουόκα, γεγονός που έχει μεταλλάξει την συμπεριφορά των μικρών αυτών ζώων, τα οποία πλέον είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τον άνθρωπο.

Loading