Γιατί «βουλιάζουν» οι τράπεζες έως και 7,3% – Πτώση 2,19% ο Γενικός Δείκτης

Με μια ακόμη ηχηρή βουτιά στις τραπεζικές μετοχές, οι ξένοι επενδυτές στέλνουν το μήνυμα ότι δεν πείθονται από την ελληνική οικονομία, μια ημέρα μετά τη δημοσίευση του μειωμένου ΑΕΠ (σε σχέση με τις εκτιμήσεις). Επιπλέον, κάποιες φήμες για συγχώνευση τραπεζών δίχως κεφάλαια οδηγούν «διαλυτικά» και σε ρευστοποιήσεις μετοχών.

propoli

Οι τράπεζες «διαλύθηκαν», σημειώνοντας πτώση μέχρι και 7,3% ενώ ο Γενικός Δείκτης έχασε 2,91% φθάνοντας τις 710,24 μονάδες.

Γιατί, όμως, ξεπουλούν τις τραπεζικές μετοχές φέρνοντας τις τιμές σε επίπεδα χαμηλότερα από τις τιμές των αυξήσεων του 2015;

Οι τράπεζες, στο εξάμηνο του 2018 εμφάνισαν μια πρόοδο στη μείωση των “κόκκινων” δανείων, αλλά τα έσοδα τους παραμένουν χαμηλά, όπως έδειξαν τα προ προβλέψεων έσοδα. Οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ήδη αναιμική οικονομία, η οποία δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με έναν τουρισμό ο οποίος είναι αυτός που θα ήθελε η χώρα.

Με λίγα λόγια, το παρόν πρόγραμμα δεν βγαίνει και οι επενδυτές το γνωρίζουν καιρό τώρα. Περιμένουν μήπως δημιουργηθεί κάποια προσδοκία από την αντιπολίτευση, γιατί από την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία προοπτική εξαιτίας της παροχολογίας.

Η μετοχή της Alpha bank έχασε 6,32% με την τιμή της στα 1,438 ευρώ.

Η Εθνική βούλιαξε με πτώση 7,23% στα 2,18 ευρώ (ή 0,21 προ reverse split).

Με πτώση 3,42% η μετοχή της Eurobank, στα 0,705 ευρώ.

Βουτιά 6,61% για την Πειραιώς, στα 2,12 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 51,2 εκατ. ευρώ, με πακέτα 1 εκατ. ευρώ σε Alpha και Εθνική.

Loading