INTIME

Γιατί δεν διορθώνει το χρηματιστήριο; Άνοδος 0,50% με front running

Αδιόρθωτη…  παραμένει η Αθήνα καθώς  μετά το πτωτικό  άνοιγμα με την συνδρομή τόσο των τραπεζών όσο και μετοχών – όπως της ΔΕΗ – επέστρεψε κοντά στις 690 μονάδες.

propoli

Αν και οι τραπεζικές μετοχές  έχουν αποδώσει έως κλαι 60% (Πειραιώς) η άνοδος συνεχίζεται και υπάρχει ένας και μοναδικός λόγος.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν ποντάρει στο σενάριο εκλογών για αυτό και εφόρμησαν στις τραπεζικές μετοχές πριν αυτές προκηρυχθούν καθώς οι πελάτες τους θα τους γκρίνιαζαν εαν δεν είχαν μετοχές σε μια ξαφνική προκήρυξη εκλογών.

Με άλλα λόγια προχώρησαν σε ένα front running στις ελληνικές μετοχές.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει μια πίστωση χρόνου για την μείωση των δανείων, έτσι η άνοδος είναι κατά ένα μέρος δικαιολογημένη. Αν όμως δεν επιβεβαιωθεί το σενάριο των εκλογών τότε θα επανέλθει η αβεβαιότητα και οι αγορές απεχθάνονται τα ρίσκα για το τι θα συμβεί μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.

Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν ρευστοποιήσεις εφόσον δεν επιβεβαιωθεί το σενάριο του Μαΐου.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 690,58 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Ράλι 6,64% για την ΔΕΗ στα 1,458 ευρώ. Κέρδη 1,87% για την Eurobank στα 0,60 ευρώ. Οριακή η πτώση στην Alpha Bank στα 1,188 ευρώ. Με πτώση 0,14% η Εθνική Τράπεζα στα 1,453 ευρώ. κέρδη 3,80% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,954 ευρώ. Oι συναλλαγές ανέρχονται στα 8,8 εκατ.ευρώ.                            a

Loading