Επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ από το… παράθυρο

Γράφει ο Θ. Παπαδόπουλος
Πριν από λίγες ημέρες σε δημόσια τοποθέτησή του στον Flash 99,4 Thessaloniki ο υπ. ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ. Νίκος Παπανδρέου μίλησε για το ΠΑΣΟΚ, τα σύμβολά του και την ανάγκη να επιστρέψουν στη φυσική τους θέση.

propoli

Είπε λοιπόν ότι χρειάζεται η «επιστροφή στις ρίζες, όχι να πάμε για νέο κίνημα, αλλά να επιστρέψουμε στις αξίες από τις οποίες ξεκινήσαμε πριν χρόνια: να είμαστε κοντά στον κόσμο, να θυμηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα του αγρότη και του μικρομεσαίου, του αδύναμου και του παππού. Ουσιαστικά, το μήνυμά μας να είναι ότι είμαστε κοντά στον κόσμο» και πρόσθεσε: «επίσης θέλουμε να επιστρέψουν σίγουρα τα σύμβολα στο ψηφοδέλτιο της Ευρώπης, να υπάρχει και ο ήλιος και το όνομα “ΠΑΣΟΚ” κάτω από το “Κίνημα Αλλαγής”».

Αυτή η πεποίθηση του Νίκου Παπανδρέου για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. φαίνεται ότι διαρκώς κερδίζει υποστηρικτές που επιθυμούν να ξαναδούν το ΠΑΣΟΚ ως όνομα, ως σύμβολο, ως ακόμα και χρώμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να μείνει σταθερό και βλέπουμε να αλλάζει από εποχή σε εποχή.

Το περίεργο είναι ότι πριν από λίγο καιρό στο τέλος του Μάρτη το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μέσω της προέδρου του μας είχε ενημερώσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «κινητήριος μοχλός για το Κίνημα Αλλαγής. Δεν υπάρχει Κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όμως μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το ερώτημα αν υπάρχει τίποτε άλλο στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκτός από το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, μετά το Ποτάμι αποχώρησε και η ΔΗΜΑΡ, και πλέον δεν ξέρει κανείς τι εξυπηρετεί το Κίνημα Αλλαγής. Η πρόθεση είναι από πολλούς το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα να επιστρέψει στις ρίζες του και σε σχετική ερώτηση στο Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε διαθέτει και όνομα βαρύ σαν ιστορία, αυτός ήταν απόλυτα θετικός για αυτό.

Μάλιστα, η τόσο έντονη δραστηριοποίησή του ενδεχομένως να είναι προάγγελος εξελίξεων για το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μιας και όπως ο ίδιος απαντά «όταν φέρεις ένα τέτοιο επίθετο και ανήκεις σε μια τέτοια οικογένεια δεν μπορείς να μην ασχολείσαι ακόμα και με την κεντρική πολιτική σκηνή». Το πόσο θα ασχοληθεί πάντως είναι μια άλλη υπόθεση, όπως μια άλλη υπόθεση είναι και το ότι οι «προεδρικοί» είναι πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, όπως και αν λέγεται αυτό…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Loading