Η Αριστερά αποκηρύσσει τον Αλέξη Τσίπρα

Του Θ. Παπαδόπουλου

propoli

Παρατηρώντας το τελευταίο διάστημα τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων αριστερής πολιτικής κατεύθυνσης μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι η Αριστερά στην Ελλάδα –πλην του ΣΥΡΙΖΑ, αποκηρύσσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η ζημιά που έχει καταφέρει ο Τσίπρας στην Αριστερά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ακόμα δεν μπορεί να αξιολογηθεί επαρκώς. Σε αυτούς κάλλιστα μπορεί να προστεθεί και ο Αλέκος Αλαβάνος, ο πάλαι ποτέ «μέντορας» του Τσίπρα ο οποίος πλέον τον κατακεραυνώνει και έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πολέμιό του.

Πριν από λίγες ημέρες ήταν ένας άλλος πρώην φίλος του Τσίπρα ο οποίος μίλησε εξαιρετικά σκληρά για τον έλληνα πρωθυπουργό σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τσίπρας «είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της «αποδοχής» που τυγχάνει πλέον ο Τσίπρας από τους πρώην συντρόφους του, στους οποίους έχουν απομείνει μόνο όσοι συμμετέχουν στο σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν μαζί του την πορεία μετάλλαξης σε ένα κόμμα κεντροαριστερό, όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ από όπου και προέρχεται άλλωστε και η εκλογική «πελατεία» του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και πολλοί νυν υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του Τσίπρα.

Σε αυτό το σημείο όπου το ροζ του Συνασπισμού μπλέκει με το «βαθύ» πράσινο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναφέρω και το εξής παράδοξο, το οποίο φυσικά δεν σχολιάζεται από τους συνοδοιπόρους του Τσίπρα στην διαδρομή προς την εξουσία και στα οφέλη της. Ο Τσίπρας και οι άνθρωποι του πριν από όχι πολλά χρόνια ήταν αυτοί που έλεγαν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και άλλα τέτοια τσιτάτα της Αριστεράς σε σχέση με τους Αμερικάνους, τους «φονιάδες των λαών» και τα σχετικά.

Τσίπρας-Ζάεφ οι προθυμότεροι των προθύμων

Σήμερα ο Τσίπρας με τον Ζάεφ έχουν γίνει οι προθυμότεροι των προθύμων για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και το παράδοξο είναι ότι οι ψηφοφόροι του Τσίπρα επικροτούν γιατί φυσικά προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο άλλωστε μέχρι να πάρει την εξουσία το 1981 είχε παρόμοια συνθήματα. Μόνο που η διαφορά είναι ότι τότε το ΠΑΣΟΚ λεηλάτησε την Αριστερά με τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ τώρα ο Τσίπρας λεηλάτησε το ΠΑΣΟΚ με τα ίδια συνθήματα και μετατρέπεται πλέον σε ΠΑΣΟΚ έχοντας όμως ενδυθεί τον μανδύα του «νέου» και άφθαρτου.

Εν ολίγοις αν ένας άνθρωπος θέλει να «παραμυθιαστεί» θα παραμυθιαστεί γιατί το θέλει, όχι γιατί δεν έχει την ικανότητα να διακρίνει το ψέμα. Στη δική μας περίπτωση πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόροι αφορίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να επικρατήσει το νέο, άλλα ξεχνάνε ότι οι ίδιοι ήταν αυτοί που «έχτισαν» το παλιό.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Loading