IN TIME

Η επιλογή Παπακώστα σημαίνει απελπισία

Του Θ. Παπαδόπουλου

propoli

Η επιλογή της Κατερίνας Παπακώστα αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου και τους πολιτικούς αναλυτές του το άνοιγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους καραμανλικούς, δηλαδή στο λεγόμενο χώρο της «κεντροδεξιάς».

Η αλήθεια είναι ότι η Κατερίνα Παπακώστα είναι μια βουλευτής παλιάς κοπής η οποία έχει διακριθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα έχοντας επιδείξει κυρίως μαχητικότητα στο κατεξοχήν «σπορ» των βουλευτών «μιλάω ακατάπαυστα». Σήμερα που αποτελεί την ηχηρή «μεταγραφή», οι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν λόγο, μέσα από βαθυστόχαστες αναλύσεις, για «άνοιγμα» στην κεντροδεξιά και ένα πρόσωπο που έχει ερείσματα στον καραμανλικό χώρο.

Όμως η αλήθεια είναι, ότι η Παπακώστα ακόμα και στη ΝΔ θα ανήκε στην κατηγορία των προσώπων που «χρήζουν ανανέωση» και αυτό είναι ακόμα πιο φανερό στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, η οποία ανανεώνεται με «υλικά» για τα οποία έχει μιλήσει με τα χειρότερα λόγια τα περασμένα χρόνια.

Ο Τσίπρας επέλεξε αυτούς γιατί έβρισκε καλύτερους

Οπότε εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει μαζί του αυτούς που «έφτυνε», γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να βρει καλύτερους. Αν μπορούσε να έχει τον Καραμανλή πχ., θα είχε όντως κάνει άνοιγμα στους καραμανλικούς, όμως καθώς δεν του είπε το «ναι» ο Καραμανλής, αναγκαστικά έπεσε στα πόδια της Κατερίνας για να μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές με ανοίγματα στην κεντροδεξιά.

Κινήσεις απελπισίας

Όμως η επιλογή των προσώπων δείχνει ότι τα «ανοίγματα» είναι επί της ουσίας κινήσεις απελπισίας για την κυβέρνηση, η οποία νιώθει ότι χάνει τις εκλογές και μαζί την εξουσία. Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις αυτές τις κινήσεις που έφεραν πρόσωπα στην κυβέρνηση τα οποία δεν θα έβλεπαν σε διαφορετική περίπτωση την υπουργοποίησή τους ούτε με κιάλια;

Η κοινωνία μας υπέφερε πολύ τα τελευταία χρόνια και θα μπορούσε να δεχθεί τομές και επιλογές προσώπων που μπορούν να τις φέρουν. Όμως τομή δεν είναι, Αλέξη μου, η είσοδος της Παπακώστα και της Ξενογιαννακοπούλου στην κυβέρνηση. Πιο πολύ σαν επιστροφή στο παρελθόν μού φαίνεται…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Loading