Η Μόσχα καταγγέλλει το BBC για τρομοκρατική προπαγάνδα

Σφοδρή ήταν η επίθεση της Μόσχας εναντίον του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου BBC, το οποίο και κατηγορεί ότι προπαγανδίζει ιδεολογικές θέσεις διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

propoli

Αυτό τουλάχιστον, διαπίστωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας Roskomnadzor.

Στην ανακοίνωση της η ρωσική ρυθμιστική αρχή επισημαίνει ότι ελέγχει διαρκώς το περιεχόμενο των ιστοσελίδων του βρετανικού δικτύου, όπως και της ρωσικής του ιστοσελίδας , για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι απαιτήσεις της ρωσικής νομοθεσίας.

«Αυτή την στιγμή εντοπίσθηκαν δημοσιεύματα, που μεταδίδουν ιδεολογικές θέσεις διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων (τσιτάτα του τρομοκράτη Αλ Μπαγκντάντι) αρχηγού του «ισλαμικού Κράτους»-σ.σ ). Εξετάζονται αν τα εν λόγω δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στις διατάξεις της ρωσικής νομοθεσίας κατά του εξτρεμισμού» αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκτός των άλλων, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από 14 έως 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει ελέγχους που αφορούν της εταιρείας British Television ( μεταδίδει στην Ρωσία το σήμα του τηλεοπτικού δικτύου BBC World News) για να διαπιστώσει αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που ισχύουν στον τομέα των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Loading