Η χώρα γυρίζει (τουλάχιστον) τριάντα χρόνια πίσω

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου
Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η χώρα γυρίζει τουλάχιστον τριάντα χρόνια πίσω… Το πρωί της Τετάρτης ως ανέκδοτο συζητούσαμε το ότι η «απόλυση» των 10.000 ιερέων από το Δημόσιο, έστω εικονικά μιας και το κόστος τους ως δημόσιοι υπάλληλοι παραμένει, θα «άνοιγε» 10.000 νέες θέσεις για το Δημόσιο.

propoli

Φυσικά το συζητούσαμε ως ανέκδοτο καθώς κανένας σοβαρός άνθρωπος σε μια χώρα χρεοκοπημένη η οποία βγαίνει αγκομαχώντας από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και όχι μόνο πρόγραμμα δανεισμού και συμμόρφωσης των δημοσιονομικών της, δεν θα μπορούσε να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και όμως άμεσα ήρθε η πραγματικότητα να ξεπεράσει κάθε φαντασία, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλάει ακριβώς για αυτό, για το «χώρο» που ανοίγει για 10.000 νέες προσλήψεις.

Βλέπετε στην Μπανανία έχουμε εκλογές και όλα θα γίνουν για να μπορέσει η κυβέρνηση του κ. Τζανακόπουλου να σώσει ό,τι σώζεται, να μεγαλώσει τα ποσοστά της ακόμα και καταφεύγοντας σε τέτοιες απίστευτες υποσχέσεις. Τι και αν στα «ψιλά» γράμματα μαθαίνουμε ότι οι προσλήψεις μπορούν να αρχίσουν το 2020, τι και αν μόλις αυτό εξηγηθεί στους ξένους θα ψάχνουν παράθυρο να πηδήξουν; Η ουσία δεν αλλάζει και έχει να κάνει με τους ιθαγενείς στους οποίους απευθύνεται ο κ. Τζανακόπουλος και στους οποίους κάνει το σινιάλο για την είσοδο στο Δημόσιο.

«Όλα για τις εκλογές» είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν ήταν τυχαίο ότι την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας ότι «νομοθετείται η απόδοση 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ό,τι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018».

Άλλωστε αφού στόχευσε η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες –όχι τυχαία ιδιαίτερα συμπαγείς – επαγγελματικές ομάδες προχωρά στην καταβολή αναδρομικών προς τους  ενστόλους, τους καθηγητές πανεπιστημίου και τους ερευνητές, γιατρούς του ΕΣΥ, αλλά και δικαστικούς λειτουργούς ενώ για τους υπόλοιπους έχει να τους δώσει «ατάκες» και «τσιτάτα» του τύπου «αν βγει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν πρόκειται όχι μόνον να πάρουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω, αλλά αντιθέτως θα οδηγηθούν στη λαίλαπα του ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ και σε νέες περικοπές των συντάξεών τους».

Η χώρα δυστυχώς γυρίζει πολλά χρόνια πίσω σε εποχές που κόστισαν ακριβά στις σημερινές νέες γενιές και φαίνεται ότι η κρίση και τα μνημόνια αντί να μας κάνουν καλύτερους μας έκαναν χειρότερους. Με τέτοια «κόλπα» του 1980 περιμένουν άραγε τους νέους να γυρίσουν από το εξωτερικό;

Θα τους βάλει σε καμιά θέση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό πρέπει να αφήσουν καριέρες σε προηγμένες οικονομικά και όχι μόνο χώρες; Είναι δύσκολο να αποχωρίζεσαι την καρέκλα, άλλα ας σοβαρευτούμε κύριοι. Δεν μπορεί η συνταγή του λαϊκισμού και της άκρατης παροχολογίας που κατέστρεψε την οικονομία, κατέστρεψε την χώρα, να την σώσει. Δεν γίνεται με τα ίδια υλικά να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα και δεν γίνεται μετά την γνώση των επιπτώσεων του «Τσοβόλα δώστα όλα» να επιμένουμε στο «Αλέξη δώστα όλα».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018

Loading