Κέρδη 0,81 % μετά την αναβάθμιση

Με το καλημέρα οι αγοραστές των τραπεζικών μετοχών έδειξαν τις διαθέσεις τους, οδηγώντας την Αθήνα σε άνοδο άνω του 1,5% στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

propoli

Μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο, η οποία ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου, μπαίνει στην τελική ευθεία, εν όψει της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου, για το οποίο θα υπάρξουν και ανακοινώσεις πιθανότατα στις 5 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση δια του κ. Τσακαλώτου ετοιμάζεται για το «γύρο του θριάμβου», αλλά όπως θα δούμε η διαδικασία είναι προσυμφωνημένη. Μας δίνουν ένα επιτόκιο κάτω από 4% και εμείς τους προσφέρουμε υψηλές προμήθειες δίχως η οικονομία να είναι έτοιμη.

Όμως, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές, η διαδικασία είναι προεξοφλημένη, δηλαδή αποτελεί ένα ουδέτερο γεγονός, το οποίο έχει και «ημερομηνία λήξης» στις 750 μονάδες ή και λίγο υψηλότερα. Στη Βουλή οδεύει και το νέο νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η αλήθεια θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των τραπεζών, όπου θα υπάρχει μείωση των κόκκινων δανείων, αλλά και στο τι θα πουν στους αναλυτές στα μέσα Μαρτίου.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 717,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,81%.

Κέρδη 4,16% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,328 ευρώ.

Με άνοδο 1,91% η Alpha bank στα 1,278 ευρώ.

Κέρδη 2,55% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,614 ευρώ.

Με άνοδο 1,95% η Eurobank στα 0,68 ευρώ.

Κέρδη 1,11% για την Μπέλα στα 14,52 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 5,6 εκατ. ευρώ.

Loading