Μεγάλη ζημιά στο ΧΑ – Η οικονομία δεν πείθει

Μεγάλη ζημιά έχει προκληθεί στο χρηματιστήριο από την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να πείσει τους ξένους επενδυτές εξαιτίας της αναιμικής ανάπτυξης. Αποτέλεσμα αυτής της δυσπιστίας είναι και οι κακές αντιδράσεις.

propoli

Αντίδραση της ρηχής αγοράς της Αθήνας απέναντι στις κρίσεις (λχ Ιταλία)  όσο και από την κρίση στις αναδυόμενες αγορές. Η καχυποψία των ξένων επενδυτών εκφράζεται ανάγλυφα στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες καταγράφουν και τις μεγαλύτερες απώλειες το τελευταίο διάστημα.

Το μήνυμα με τις τράπεζες

Οι μετοχές των Alpha – Πειραιώς έχουν χάσει 11% και 10,2% αντίστοιχα ενώ Εθνική και Eurobank πάνω από 6% αποτυπώνοντας επιπλέον και την αδυναμία των ισολογισμών του εξαμήνου.

Τα προ προβλέψεων έσοδα των τραπεζών μειώνονται και παρά το γεγονός ότι τα χρηματοδοτικά ανοίγματα NPE’S μειώνονται, δεν υπάρχει πρόοδος στις τράπεζες. Για όσο διάστημα, όμως, οι τράπεζες δεν αντιδρούν ανοδικά με στόχο την χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων το τέλμα παραμένει και η προσδοκώμενη ανάπτυξη βρίσκεται σε… κενό αέρος. Παρά τις εισροές που αναμένονται μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, η ελληνική αγορά συνεχίζει να απογοητεύει και η χθεσινή συνεδρίαση ήταν χαρακτηριστική με πτώση των τραπεζών.

Η ελληνική αγορά άρχισε να κινείται άνευρα και τώρα ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση 0,80% στις 720,32 μονάδες.

Με πτώση 1,69% η Alpha bank στα 1,509 ευρώ. Βουτιά 3,06% η μετοχή της Εθνικής στα 2,278 ευρώ. Με πτώση 1,16% η Εurobank στα 0,7225 ευρώ. Πτώση 0,70% η Πειραιώς στα 2,254 ευρώ. Με πτώση 1,21% η μετοχή της  ΔΕΗ στα 1,63 ευρώ. Κέρδη 1,5% για την Lamda στα 6,72 ευρώ. Άνοδος 16,30 για τον ολπ στα 16,30 ευρώ. Οι συναλλαγές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα καθώς ανέρχονται σε 6,8 εκλατ. ευρώ.

Loading