Νεκροί βρέθηκαν σε παραλία της Αυστραλίας 60 πιγκουίνοι

Την κινητοποίηση των αρχών, προκάλεσε το φρικτό θέαμα 60 μικρών νεκρών μπλε πιγκουίνων, που είναι γνωστά και ως νεραϊδοπιγκουίνοι, που αντιμετώπισαν σε παραλία.

propoli

Οι νεκροί πιγκουίνοι βρέθηκαν κατά μήκος της βόρειας ακτής στην ομόσπονδη πολιτεία της Αυστραλίας, την Τασμανία.

Η αρμόδια αρχή της Αυστραλίας, που είναι το Τμήμα Πρωτογενών Βιομηχανιών, Πάρκων, Υδάτων και Περιβάλλοντος, στις έρευνές του, αναφέρει ότι είναι πιθανό, οι νεκροί πιγκουίνοι να πέθαναν από επίθεση σκύλων.

Οι αρμόδιοι καλούν τους ιδιοκτήτες σκύλων να λάβουν τα μέτρα τους, καθώς τα σκυλιά μπορούν να καταφέρουν μεγάλο πλήγμα στις αποικίες των πιγκουίνων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο μικρός μπλε πιγκουίνος δεν ξεπερνά τα 33 εκατοστά σε ύψος και τα 43 εκατοστά σε μήκος. Το μέσο βάρος του φθάνει το ενάμιση κιλό. Είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου και ζει κυρίως στις ακτές της νότιας Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Είναι ένα από τα λίγα είδη που απειλούνται από πεινασμένα χερσαία αρπακτικά. Για το λόγο αυτό ζουν σε αποικίες, ώστε να μπορούν να προστατευθούν.

Σκύλοι, γάτες και αλεπούδες που παρεισφρύουν στους οικοτόπους τους αποτελούν σημαντική απειλή, αλλά και μεγαλύτερα θαλάσσια ζώα, όπως οι φώκιες λεοπαρδάλεις, η δολοφόνος φάλαινα, οι καρχαρίες καθώς και ο άνθρωπος.

Loading