Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το “μαύρο” στο Mega

Στις αρχές του τρέχοντος μηνός και συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς χαιρέτησε την απόφαση του ΕΣΡ για την ανακήρυξη των πέντε οριστικών αδειούχων τηλεοπτικών καναλιών.

propoli

Όπως τόνισε ο ίδιος, η απόφαση του ΕΣΡ σηματοδοτεί ουσιαστικά την οριστική διακοπή της εκπομπής του Mega επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το νόμο, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης για τις νέες άδειες, το ΕΣΡ οφείλει να ρίξει «μαύρο» σε όσους δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Δεδομένου λοιπόν ότι η πρώτη δόση θα έπρεπε να έχει καταβληθεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, θα περίμενε κανείς ότι θα είχε ήδη διακοπεί οριστικά η μετάδοση του προγράμματός του Μεγάλου Καναλιού.

Ακόμη όμως, ο σταθμός συνεχίζει και εκπέμπει το σήμα του κανονικά.

Σε καθεστώς προστασίας το Mega μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

Η διαδικασία εκποίησης του τηλεοπτικού σταθμού Mega αρχίζει με έπειτα από δικαστική απόφαση, κατόπιν αιτήματος των τραπεζών για λήψη προληπτικών μέσων από προσφυγές των πιστωτών.

Το Mega (Tηλέτυπος) τίθεται ως εκ τούτου σε καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτών του.

Με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση επιτρέπεται η λειτουργία του καναλιού με πλήρη προστασία, έως τις 30 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται η συζήτηση της αίτησης των τραπεζών για την «ειδική διαχείριση» (σ.σ. του νόμου 4307/2014) της επιχείρησης.

Έως τότε δεν επιτρέπεται να ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης των λογαριασμών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως την υπόθεση της υπαγωγής του Mega σε ειδική διαχείριση έχει αναλάβει δικηγορική εταιρία που χειρίστηκε και την υπόθεση του ΔΟΛ. Η διαδικασία προβλέπει την εκποίηση της επιχείρησης, υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή.

Loading