INTIME

Ο Τσίπρας κλείνει εκκρεμότητες πριν τις εκλογές

Του Θ. Παπαδόπουλου
Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ γύρω από την συμφωνία των Πρεσπών, σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος μέσω του οποίου ο ελληνικός λαός θα μπορούσε να αποφασίσει για μια συμφωνία η οποία γράφει ιστορία και η σημασία της είναι τέτοια που μόνο με ισχυρή λαϊκή εντολή θα μπορούσε να επικυρωθεί πραγματικά.

propoli

Όμως ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει συμφωνηθεί στις Πρέσπες, ακόμα και αν πηγαίνει κόντρα στη θέληση του λαού, άλλα και κόντρα στις αξίες τις οποίες ο ίδιος υποτίθεται ότι πρεσβεύει και στις οποίες η λαϊκή βούληση η οποία εκφράζεται άμεσα με ένα δημοψήφισμα είναι πολύ ψηλά.

Ο Τσίπρας έχει μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές και κάνει ό,τι θεωρεί ο ίδιος απαραίτητο ή χρήσιμο για τους εκλογικούς σκοπούς του. Αν νιώθει ότι η στήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί στήριξη και στον ίδιο, δεν έχει κανένα λόγο να συζητά όχι απλά για δημοψήφισμα που μπορεί να ανατρέψει τις εξελίξεις, άλλα ούτε και για την παραμικρή τροποποίηση σε σημεία που προκαλούν δικαιολογημένα το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ώρα είναι για να κλείνουν οι εκκρεμότητες από την κυβέρνηση και αυτός είναι ο γνώμονας με τον οποίο πορεύεται και θα πορευτεί μέχρι τέλους. Μέχρι να πάμε στις εκλογές θα προσπαθήσει να δώσει «χρήμα στο λαό» και να τον έχει ικανοποιημένο και παράλληλα θα ετοιμάζεται για μια «μάχη» σε όλα τα επίπεδα, μια «μάχη» η οποία προετοιμάζεται από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία και έκανε τα αδύνατα – δυνατά για να δημιουργήσει τη δική του ομάδα επιχειρηματιών, τη δική του διαπλοκή.

Το βέβαιο είναι ότι ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει και αυτό το ξέρει τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι στενοί του συνεργάτες οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή διαχείριση της ήττας ώστε να έρθει ομαλά η επόμενη ημέρα. Άλλωστε ακόμα και αυτός ο ευεργέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει εσωκομματικούς αντιπάλους που θα προσπαθήσουν να πάρουν τα ηνία του κόμματος από αυτόν ειδικά στην περίπτωση που η ήττα έχει χαρακτηριστικά πανωλεθρίας.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Loading