Εγκαίνια για ερευνητικό κέντρο που θα μελετά μόνο τα πάντα Τσινλίνγκ

Τα εγκαίνιά του έκανε ένα ερευνητικό κέντρο στις 13 Ιουνίου στην Κίνα, συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πόλη Σιάν της επαρχίας Σαανσί , που σκοπό έχει να αφιερωθεί στην έρευνα και την μελέτη του υποείδους γιγάντιου πάντα Τσινλίνγκ.

propoli

Το κέντρο επικεντρώνεται σε πέντε ερευνητικά πεδία: τη βιολογία της διατήρησης του είδους, τη γενετική, τη φυσιολογία, την πρόληψη των ασθενειών και τη διατροφή. Εκτός από την έρευνα, το κέντρο θα διοργανώσει ακόμα και ακαδημαϊκές ανταλλαγές και θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ποια είναι τα πάντα Τσινλίνγκ

Το συγκεκριμένο πάντα, είναι ένα υποείδος του γιγαντιαίου πάντα που ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1960, αλλά αναγνωρίστηκε επίσημα από τις αρμόδιες αρχές ως υποείδος το 2005. Διαφέρει από το πιο γνωστό υποείδος με το μικρότερο κρανίο και σκούρο καφέ και ανοιχτό καφέ, και όχι μαύρο και άσπρο όπως το κλασσικό είδος Σιτσουάν,  γούνα και μικρότερο συνολικό μέγεθος. Υπολογίζεται ότι μόνο 200-300 πάντα αυτού του είδους ζουν ελεύθερα στη φύση. Αυτό το υποείδος περιορίζεται στα βουνά Τσίνλινγκ από όπου πήρε και το όνομά του, σε υψόμετρο 1.300-3.000 μέτρων.

Loading