Πτώση 0,45% – Μειώνουν τις θέσεις στις τράπεζες οι short

Μειώνουν τις θέσεις στις τράπεζες οι short, αλλά δεν υπάρχει ούτε trade, ούτε  αφήγημα ανάπτυξης στην Ελλάδα.

propoli

Πτωτικά ξεκίνησε η Αθήνα, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο στην οδό Αθηνών δεν υφίσταται αγοραστικό ενδιαφέρον και ως εκ τούτου δεν διακινείται σοβαρός τζίρος. Με υποστηρικτικό «μοχλό»  την μετοχή της Coca- cola (κέρδη 0,24%) ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν πριν από λίγο στις 687,63 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,53%.

Η ελληνική αγορά ακολουθεί μεν την γερμανική αγορά στην πτώση, ωστόσο είναι παράδοξο οι short να μειώνουν τις θέσεις και να μην εμφανίζονται αγοραστές.

Ο επενδυτικός «λήθαργος» στην Αθήνα, ένα μήνα πριν κλείσουν τα βιβλία σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφές trade στην Αθήνα καθώς, προσώρας, οι εκλογές  μετατίθενται για το 2019. Ούτε trade υπάρχει, ούτε αφήγημα ανάπτυξης εξ ου και η επενδυτική απάθεια.

Οι τραπεζικές μετοχές

Αν και τα τρία funds που σορτάρουν τις τραπεζικές μετοχές εμφανίζονται να μειώνουν τις θέσεις τους (ή και να μηδενίζουν όπως στην Εurobank), οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές παραμένουν.

Συγκεκριμένα, το Oceanwood Capital Management μείωσε τις θέσεις  του σε Alpha και Εθνική ενω μηδένισε την θέση του σε Eurobank. Παραμένουν στις short θέσεις το Lansdowne Partners και το Marshall. Η μείωση των short αποδίδεται και στην επιθετική μείωση των ΝPES που ανακοίνωσε η Eurobank ενω ανάλογες μειώσεις έχουν ανακοινώσει η Alpha bank και Εθνική.

Η μετοχή της Alpha bank χάνει 2,08% στα 1,222 ευρώ. Πτώση 0,92% για την Eurobank στα 0,6435 ευρώ. Πτώση 0,87% στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,711 ευρώ. Πτώση 2,12% για την μετοχή της Πειραιώς στα 1,85 ευρώ. Κέρδη 0,47% για τον ΟΤΕ στα 10,6 ευρώ.Οριακά κέρδη σε ΟΠΑΠ στα 9,02 ευρώ.

Με άνοδο 1,10% η Μπέλα στα 12,84 ευρώ. Αμετάβλητη μετοχή του Μυτιληναίου στα 8,57 ευρώ. Πτωτικά η μετοχή της ΔΕΗ στα 1,43 ευρώ. Δίχως συναλλαγές οι μετοχές της Γεκ, της Αδμηε ενω μικρές συναλλαγές εμφανίζει η Σαράντης, ο ΟΛΠ και η Τέρνα Ενεργειακή. Ο τζίρος ανήλθε  στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Loading