Τέλος τα πλαστικά καλαμάκια στα ξενοδοχεία της Marriott International

Η Marriott International, ο ξενοδοχειακός κολοσσός, που θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στο είδος της, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, σκοπεύει να καταργήσει τα πλαστικά καλαμάκια αλλά και τους αναδευτήρες, συμβαδίζοντας με το πνεύμα της εποχής.

propoli

Βάσει της ανακοίνωσης, η εταιρεία σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά 1 δισεκ. καλαμάκια και περίπου 250 εκατ. αναδευτήρες τον χρόνο, ενώ η πλήρης κατάργησή τους από όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2019.

Αντ’ αυτού, η εταιρεία σκοπεύει να προσφύγει σε εναλλακτικές λύσεις, όπως  για παράδειγμα χάρτινα καλαμάκια εφόσον το ζητούν οι πελάτες της.

«Το να αποσύρουμε τα πλαστικά καλαμάκια είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους με τον οποίο οι πελάτες μας μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση των πλαστικών όταν διαμένουν σε εμάς – κάτι για το οποίο ανησυχούν ολοένα και περισσότερο και ήδη κάνουν στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Άρνε Σόρενσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International.

Loading