Σχολική πρωτοβουλία για να μπει τέλος στα πλαστικά καλαμάκια στη Κύπρο

Μια πρωτοπόρα και οικολογική προσπάθεια να εξαλείψουν τη ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά καλαμάκια στην Κύπρο, ξεκίνησε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας.

propoli

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί να αντικατασταθούν όλα τα πλαστικά συμβατικά καλαμάκια που χρησιμοποιούνται στο νησί, με βιοδιασπώμενα.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία έχει τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι» και με την αρωγή του Δήμου, αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκστρατείας, σημαντικοί παράγοντες που ώθησαν σε αυτή τη πρωτοβουλία αποτέλεσαν αφενός το ότι έχει διαπιστωθεί ότι κάθε χρόνο εκατομμύρια θαλάσσια πουλιά και ψάρια πεθαίνουν σε όλον τον πλανήτη από την ρύπανση που προκαλούν και αφετέρου το ότι παγκοσμίως, τα πλαστικά καλαμάκια θεωρούνται ο έκτος πιο συχνός τύπος απορριμμάτων και θεωρούνται υλικά που προκαλούν τη μεγαλύτερη θαλάσσια ρύπανση.

Loading