Το φάντασμα της λειψυδρίας – Χωρίς νερό 200 εκατ. Ινδοί μέχρι το 2020

Αντιμέτωπη με ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο, αυτό της λειψυδρίας, αναμένεται να είναι η Ινδία στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα του κυβερνητικού think tank, του Εθνικού Ιδρύματος για την Μεταμόρφωση της Ινδίας ή αλλιώς NITI Aayog.

propoli

Υπολογίζεται ότι περίπου 600 εκατομμύρια πολίτες της χώρας μαστίζονται καθημερινά από «υψηλή έως ακραία» λειψυδρία και περίπου 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της έλλειψης νερού.

Τι δείχνει η έρευνα

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εν λόγω έρευνα είναι αποκαρδιωτικά, καθώς μέχρι το 2030 η ζήτηση νερού στην Ινδία αναμένεται να μειωθεί στο μισό σε σχέση με την δυνατή προσφορά, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να μειωθεί και το ΑΕΠ.

Ακόμα όμως, η έρευνα αποκαλύπτει ότι μέχρι το 2020 περίπου 21 μεγάλες πόλεις θα εξαντλήσουν τα υπόγεια αποθέματα νερού, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 200 εκατομμύρια άτομα θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της έλλειψης.

Οι πόλεις που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα τόσο της ποιότητας όσο και της έλλειψης νερού είναι οι Ούταρ Πραντές, Ρατζαστάν, Μπιχάρ και Χαρυάνα όπου ζουν πάνω από 600 εκατ. άνθρωποι και αντιπροσωπεύουν περίπου το 20-30% της αγροτικής παραγωγής της Ινδίας.

Loading