Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,22% εν μέσω δημοσκοπήσεων

Με νέα ανοδική κίνηση ξεκίνησε στο Χρηματιστήριο η Αθήνα εν μέσω των αλλαγών του Δείκτη MSCI, της ημερίδας της Εθνικής Τράπεζας, των πωλήσεων δανείων από την Eurobank, αλλά και των δημοσκοπήσεων.

propoli

Η ελληνική αγορά σημειώνει άνοδο παρά την χθεσινή νευρικότητα η οποία αποδόθηκε και σε κινήσεις αναδιάρθρωσης του Δείκτη MSCI (Με πωλήσεις μη τραπεζικών μετοχών και αγορές σε Εurobank και Εθνική).

Σήμερα, αναμένεται η Εθνική να ανακοινώσει το σχέδιο της για την μείωση των προβληματικών δανείων, αλλά και το επιχειρηματικό της σχέδιο με νέο οργανόγραμμα. Η κύρια, όμως, χθεσινή εξέλιξη αφορούσε τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές καθώς δέκα ημέρες πριν αυτές, η Ν.Δ έχει αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα 7-8 μονάδων. Όπως είναι γνωστό στις εκλογές το μεγαλύτερο ντεμαράζ επιτυγχάνεται την τελευταία εβδομάδα. Εφόσον λοιπόν, συνεχιστεί αυτό το προβάδισμα, η αγορά θα τιμολογήσει τις εξελίξεις.

Και η αγορά θα προεξοφλήσει ένα σαφές προβάδισμα που αποτελεί πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. Εν τω μεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται το Εurogroup και οι αντιδράσεις των δανειστών σχετικά με τις παροχές. Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Στουρνάρα που αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής οικονομικής δομής δίνει το στίγμα.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο βρισκόταν στις 729,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,22% – ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν πτώση πάνω από 0,50%. Με κέρδη 1,44% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 2,09 ευρώ. Άνοδος 0,41% για την Alpha Bank στα 1,228 ευρώ. Οριακή άνοδος 0,14% για την Eurobank στα 0,716 ευρώ. Κέρδη 2,25% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,455 ευρώ. Κέρδη 2,86% για τον ΟΛΠ στα 21,60- μετοχή η οποία συνεχίζει ένα ανοδικό σερί. Άνοδος 1,32% για την Motor Oil στα 19,96 ευρώ. Κέρδη 1,44% για τα ΕΛ.ΠΕ στα 7,73 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Loading