Χρηματιστήριο Αθήνας: Άνοδος 0,62% με τις τράπεζες

Άγγιξε τις 750 μονάδες η αγορά πριν απο λίγο και δεν είναι τυχαίο που η ημέρα της εκταμίευσης της δόσης συμπίπτει με το σκαρφάλωμα του χρηματιστηρίου.

propoli

Ύστερα απο το νέο νόμο για τα κόκκινα δάνεια που θα έχει θετικές επιδράσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών, το χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά με τις τράπεζες καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν τις θετικές εξελίξεις.

Πέραν, όμως, των θετικών επιδράσεων απο το νέο νόμο, οι ξένοι επενδυτές εδω και δυο μήνες προεξόφλησαν τις θετικές εξελίξεις, ύστερα απο την απόφαση του επόπτη SSM, να κρίνει ο ίδιος με ποια σχέδια θα πραγματοποιηθεί η μείωση των δανείων.

Επιπλέον, οι αγορές των δυο πρώτων μηνών σχετίζονται, κυρίως, με αμερικανικά κεφάλαια τα οποία προσβλέπουν στις εκλογές στην Ελλάδα, αλλά και σε αλλαγή πολιτικής σε ότι αφορά τα ακίνητα.

Κι όπως δείχνουν τα στοιχεία του χρηματιστηρίου, οι αμερικανικοί κωδικοί ήταν πιο ενεργοί τους δυο πρώτους μήνες ενω τον Μάρτιο ήταν πιο περιορισμένες οι αγορές. Άλλωστε στις αγορές προηγούνται πάντοτε οι Αμερικανοί και έπονται οι Εγγλέζοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Loading