Χρηματιστήριο: Πλεούμενο εν μέσω τρικυμίας η Αθήνα – Πτώση 0,82%

Ακάθεκτη η πτώση που λαμβάνει χώρα στο Χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, ύστερα από ένα δεκαετές bull market, επηρεάζει τις διεθνείς αγορές, όπως και την ελληνική η οποία ουσιαστικά δεν βρίσκεται … πουθενά.

propoli

Μια οικονομία η οποία κινείται εκτός αγορών μ ένα χρηματιστήριο το οποίο δεν ανήκει ούτε στις ανεπτυγμένες αγορές, αλλά ούτε και στις αναδυόμενες. Σ αυτό το πλαίσιο η ελληνική αγορά συνεχίζει μια ιδιότυπη περιδίνηση εξαιτίας της αβεβαιότητας στις τράπεζες.

Η ελληνική αγορά κυριολεκτικά μοιάζει μ ένα πλεούμενο εν μέσω μιας τρικυμίας που θα ξεσπάσει από ώρα σε ώρα. Και η τρικυμία δεν είναι άλλη από την διοχέτευση φθηνών κεφαλαίων επί χρόνια για δανεισμό. Τώρα αυτό αλλάζει αφού το επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθούν οι υπερδανεισμένοι κλάδοι και ενδεχομένως οι «φούσκες» που αποτιμήθηκαν λανθασμένα την περίοδο της γενικής ευφορίας.

Σήμερα συμπληρώνεται η έκτη ημέρα πτώσης αν και οι απώλειες είναι χαμηλότερες εν όψει και των αργιών της ερχόμενης εβδομάδας λόγω των Χριστουγέννων. (24-26
Δεκεμβρίου).

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 608,60 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,81%. Άνοδος 0,46% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,038 ευρώ. Με πτώση
0,90% η Eurobank στα 0,498 ευρώ.

Πτώση 1,06% για την Τράπεζα Πειραιώς με νέο ιστορικό χαμηλό στην Τράπεζα
Πειραιώς στα 0,75 ευρώ.

Πτώση 1,63% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 1,327 ευρώ. Αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ στα 7,90 ευρώ. Με πτώση 1.20% ο ΟΤΕ στα 9,88 ευρώ. Οι συναλλαγές ανέρχονται σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ

Loading